Настоятелька жіночого монастиря УПЦ в Одесі закликала захистити Києво-Печерську лавру: Не вбивайте нашу віру

Наша національна святиня, - Києво-Печерська лавра опинилася у небезпеці. Її хочуть закрити, виселити ченців, які відроджували святиню після панування радянської богоборчої влади. Таку думку висловила настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського монастиря в Одесі, матушка Серафіма.

За її словами, приводом для закриття монастиря висувається звинувачення в порушенні умов оренди. Однак, до розгляду проблеми не було допущено представників церкви, а документи комісії, яка розглядала умови оренди, засекречено. «Чиновники роблять все для ліквідації лаврської чернечої братії. Водночас, вони пропонують їм залишитися в келіях, якщо вони оберуть іншу юрисдикцію, - перейдуть до ПЦУ, або до Константинополя. Однак, вся лаврська братія висловила вірність Предстоятелю Української Православної Церкви.

Тепер братія готується до силового закриття Лаври. Саме про такий, насильницький варіант, говорить Міністр культури України та інші можновладці обіцяючи залучити до цього і радикалів.

Цей захід є ланкою в ланцюзі інших репресивних дій відносно Української Православної Церкви, на яку чиновники від релігії відкрили справжнє гоніння», - каже матушка Серафіма у своєму зверненні, яке оприлюднено на її сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

З повним змістом звернення матушки Серафіми можна ознайомитися на відео:

https://www.facebook.com/100033737056420/videos/170382245816741

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews