У дитячому центрі в Одесі проводять унікальні обстеження

У Дитячому консультативно-діагностичному центрі ім. акад. Б.Я. Резніка створена потужна діагностична база для обстеження дітей.

Унікальна в Одесі за своїми можливостями сучасна високотехнологічна лабораторія Центру проводить широкий спектр клініко-біохімічних, молекулярно-генетичних, мікробіологічних, цитологічних, імуноферментних і імунологічних досліджень.

Як пише сайт мерії, центр оснащений сучасним обладнанням для проведення рентгенографії, УЗД всіх органів, ЕКГ, ехокардіографії, енцефалографії, доплерографії, дуплексного сканування судин та інших видів функціональних досліджень.

Минулого року для Центру Резніка за муніципальною програмою «Здоров'я» за кошти міського бюджету Одеси було закуплено коагулометр COAX 4, гематологічний аналізатор у комплекті з комп’ютером, принтером, сканером та інше сучасне медичне обладнання.

Також за програмою «Здоров'я» з міського бюджету Одеси у 2022 році профінансовано проведення досліджень у Центрі Резніка за електронними направленнями лікарів дитячих міських поліклінік:
- 1 875 клінічних досліджень;
- 1 665 імуноферментних аналізів;
- 823 імунологічні дослідження;
- 381 полімеразна ланцюгова реакція;
- 4 112 біохімічних досліджень;
- 1 218 ультразвукових досліджень;
- 1 063 рентгенологічних дослідження;
- 51 ендоскопічне дослідження;
- 28 досліджень каріотипу дитини.

Центр Резніка — єдиний міський медзаклад Одеси, який проводить каріотипування. При дослідженні каріотипів у дітей було виявлено 13 випадків захворювань, які неможливо було б діагностувати без проведення такого аналізу. Зокрема, діагностовано 8 випадків синдрому Дауна, випадки синдрому Клайнфельтера, синдрому де Груші та інші рідкісні генетичні захворювання. Це дозволило своєчасно виявити вроджені вади розвитку та надати кваліфіковану медичну допомогу дітям у повному обсязі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews