Одеситам повідомили про схеми сучасних аферистів

Поліцейські Одещини застерігають: надто приваблива пропозиція може бути пасткою шахраїв.

Користуючись бажанням людей швидко підзаробити або зекономити при покупці, аферисти виманюють у них данні банківських рахунків. Схеми зловмисники використовують різні, але ідея у них однакова – привабити довірливих громадян гарною пропозицією.

Повідомлення про несподівані виграші у заходах, у яких ви навіть не брали участі, прохання пройти соціальне опитування, за яке вам готові заплатити гроші, пропозиція послуг та товарів за неймовірно низькими цінами, посилання на цікаві сайти чи тести, де треба лише ввести особисті дані – це пастки сучасних аферистів.

У разі, якщо людина повірила та ввела на сайті чи передала особисто дані про себе та свої банківські картки – з її рахунків зникають усі кошти.

Щоб уникнути цієї небезпеки, з пересторогою ставтеся до спокусливих можливостей. Мисліть критично: чи дійсно люди будуть задарма віддавати товар, чи платитимуть вам за якісь дії на сторінці? Можливо, справжня вигода – ваші дані, що стануть «ключем» до ваших грошей на картці?

Укладайте угоди та повідомляйте особисту інформацію тільки знайомим людям та перевіреним, захищеним сайтам. А якщо все ж таки стали жертвою шахраїв – звертайтеся до поліції за номером 102.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews