Правопорушник приставив одеситу до шиї ножа

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, фігуранту загрожує до 15 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Подія сталася на вулиці Маразліївській. Зловмисник увійшов у під’їзд будинку слідом за місцевим жителем, який повертався додому, дочекався, поки той підійде до своєї квартири та відчинить двері, а тоді накинувся на чоловіка. Заштовхнувши в оселю одесита, правопорушник приставив йому до шиї ножа, повалив на підлогу, вдарив кулаком в обличчя і наказав віддати гроші та цінні речі.

Сприймаючи вчинки невідомого як реальну загрозу своєму життю, потерпілий віддав нападнику п’ять тисяч гривень. Той ще поліз до кишень чоловіка, де лежали 250 гривень, і їх забрав.

Потерпілому вдалося вирватися, він побіг до вхідних дверей і спробував зачинити зловмисника в квартирі, але той порізав ножем чоловіку руку і втік.

Отримавши повідомлення про злочин, поліцейські взялися за пошуки правопорушника. Співробітники управління кримінального аналізу за допомогою системи камер відеоспостереження з функцією розпізнання обличчя в ході аналізу вилучених відеозаписів виявили фіксацію підозрюваної особи, надалі за допомогою штучних інтелектів встановили її анкетні данні і передали їх співробітникам карного розшуку.

Оперативники протягом кількох днів викрили 37-річного жителя Дніпра, який у травні минулого року отримав вирок за крадіжку і наразі перебуває на випробувальному терміні. Свої протиправні дії чоловік пояснив скрутним матеріальним становищем у зв’язку з відсутністю роботи. Чужі гроші правопорушник витратив на алкоголь і закуску. Імовірне знаряддя злочину поліцейські у нього вилучили.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру у нападі, скоєному з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із загрозою застосування насильства, небезпечного для життя особи, яка зазнала нападу, поєднаному з проникненням у житло, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин передбачений ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews