Окупанти вбили захисника України з Одеської області, який був єдиним сином

24 лютого в Кілію востаннє повернеться 27-річний сапер Олексій Мозолєв, який отримав важке поранення під час розмінування в районі Снігурівки Миколаївської області. Того ж дня відбудеться поховання.

Зустріти кортеж з Героєм можна буде близько 11.30 на в’їзді в місто та вздовж маршруту руху, а прощання заплановано на 13 годину у Дмитрівському храмі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” за інформацією мами Олексія.

Нагадаємо, Олексій отримав важке поранення в голову під час виконання бойового завдання 8 лютого. Життя хлопця намагалися врятувати лікарі, але, нажаль, вчора, 22 лютого, його серце зупинилося в реанімації Одеської обласної лікарні.

Як розповіла “БІ” мати Олексія Наталя Петрівна, він завжди був дуже позитивним, усміхненим та життєрадісним. Навчався в Кілійській школі №4, мав багато друзів.

“В нього була така енергетика гарна, його всі любили“, – згадує пані Наталя. Після школи навчався в Ізмаїлі на механіка, планував ходити в рейси. Працював у Естонії за контрактом. Повернувся в Україну, оскільки сильно захворів тато – Олексій був поруч, возив по лікарях, піклувався. У січні 2022 року мав повертатися на роботу, але захотів ще побути з батьками, тому що вони залишалися одні – брат помер чотири роки тому, сестра проживає далеко. Потім почалася війна. У квітні Олексій вирішив піти на захист країни добровольцем, потрапив у саперний підрозділ. Вчили його цій небезпечній справі у Польщі, після чого разом з побратимами він розміновував звільнені території, зокрема Херсонщину. Під час останнього бойового завдання на Миколаївщині стався вибух, уламок від якого потрапив в обличчя Олексія і уразив мозок. Герою одразу надали першу допомогу, відвезли до Миколаїва, де він прийшов до тями. Далі його перевели до Одеси, декілька днів він знаходився в комі, але прокинувся і все пам’ятав. Попереду чекало тривале лікування та операція, але рідні сподівалися, що все найгірше вже позаду. Нажаль, в останню добу піднялася велика температура, його перевели до реанімації, але врятувати не змогли… Нажаль, Олексій не встиг створити власну сім’ю – в нього залишилися скорботні батьки.

24 лютого Героя востаннє привезуть в рідну Кілію та поховають. Прибуття очікується з 11 до 12 годин.

Від в’їзду в місто його провезуть вулицею Перемоги до вул. Сергія Карадобрі, після повернуть на Портову (повз Центральний парк), далі на вул.Миру, Тараса Шевченка, Київську, Дмитрівська (до дома Захисника). Вдома відбудеться прощання для близьких, після чого близько 13.00 (залежно від часу прибуття) траурна процесія прибуде до Дмитрівського храму.

Поховають Героя з належними почестями на Новому кладовищі (мікрорайон Сільгозптехніка).

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews