В Одеській області на лаву підсудних відправили водія

ДТП трапилося у Роздільнянському районі. Порушення правил дорожнього руху керманичем легковика призвело до госпіталізації потерпілого з переломами і саднами ноги.

У листопаді 2022 року 51-річний житель Подільського району, керуючи легковим автомобілем, у селі Великоплоске Роздільнянського району на одному з нерегульованих перехресть не дав дорогу місцевому 36-річному водієві мотоциклу, який мав перевагу в русі, і допустив із ним зіткнення.

Унаслідок аварії керманич двоколісного транспортного засобу отримав переломи нижньої кінцівки зі зміщеннями та садни і був госпіталізований до районної лікарні. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, тілесні ушкодження, отримані потерпілим, належать до категорії середньої тяжкості.

Поліцейські перевірили обох водіїв на стан сп’яніння, вони були тверезі. А в ході досудового розслідування встановили, що водій автомобіля мав технічну можливість запобігти дорожньо-транспортній пригоді, але вкрай уважним не був, не переконався, що його маневр буде безпечним і не створить небезпеки іншим учасникам дорожнього руху, чим проявив кримінальну протиправну самовпевненість, тобто передбачав можливість настання суспільно-небезпечних наслідків, але легковажно розраховував на їх відвернення.

Визнавши зібрані під час досудового слідства докази достатніми, поліцейські під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 286 Кримінального Кодексу України.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч (від 51000 до 85000 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews