ОВА: Це вкрай важливо для України, і для Одещини зокрема

В Обласному центрі соціально-психологічної допомоги завершились ремонтні роботи з реновації та обладнання приміщень п’ятого поверху центру.

"Це приміщення відремонтовано та обладнане усім необхідним для розміщення внутрішньо переміщених осіб, евакуйованих із зони проведення бойових дій" - зазначає заступник Начальника Одеської ОВА Ігор Ткачук.

Завдяки спільним зусиллям керівництва Одеської обласної військової адміністрації та Одеської обласної ради і за сприяння міжнародних організацій "АCTED" та "HEKS/EPER" в приміщеннях зроблений ремонт та замінено вікна, облаштовано меблями (шафи, ліжка, столи, стільці, тумби, матраци). Також Центру передано генератори та побутову техніку - холодильники, електричні водонагрівачі (бойлери), пральні та сушильні машини, електричні плити. Надано ноутбуки, роутери, настільні лампи, а також кухонні меблі, матраци, постільну білизну, ковдри, килими.

"Люди, які через війну опинилися в таких складних життєвих обставинах, мають отримати все необхідне на новому місці і ми раді, що допомагаємо гостинній Одещині приймати українців з різних регіонів. Ми будемо продовжувати співпрацю у цьому напрямку" - зазначив головний менеджер ACTED Odesa Нікос Ксандінов.

В свою чергу, заступник Начальника Одеської ОВА Ігор Ткачук подякував нашим міжнародним партнерам: "Від імені керівництва обласної військової адміністрації висловлюю свою щиру вдячність організаціям, підтримку яких ми відчуваємо кожного дня. Це вкрай важливо для і України, і для Одещини зокрема".

Також ACTED продовжує активно підтримувати 20 колективних центрів з розміщення ВПО в Одеській області. Зокрема, допомагає у створенні додаткових місць, забезпеченні меблями, технікою, кухонним обладнанням, ремонті та облаштуванні пралень. Внутрішньо переміщеним особам вже надано більше 6000 одиниць ковдр, спальників та термосів, а колективним центрам та ДБСТ області надано 50 сонячних ламп з акумуляторами та 5 генераторів.

Фахівці ACTED також активно допомагають громадам з облаштуванням укриттів в 11 школах Ізмаїльського району, в шести гуртожитках ВИШів і оснащують 1 шкільне укриття в Одесі. Окрім цього проводиться ремонт 4 укриттів ЖКГ Одеси та трьох в громадах Подільського району.

А в Усатівській громаді, у лютому цього року, ACTED оформив багатоцільову грошову допомога більш ніж 200 сім'ям ТПО.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews