Асоціація аграріїв в Одеській області: Проблема занепаду молочної галузі стоїть дуже гостро вже десятиліття

В селі Кричунове Любашівської громади Подільського району за підтримки проєкту «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські кооперативи» МБФ «Добробут громад» було створено підприємство «Молочний дар-Плюс» і збудована мініферма.

На сьогодні в господарстві налічується 35 корів, біля яких треба багато і важко працювати. Родина Маслових, створюючи сімейне підприємство, очікувала на труднощі, але останнім часом загострилась проблема з землею, яку вони обробляли.

На сторінці Асоціації аграріїв Подільського району оприлюднено інформацію, яка свідчить про те, що восени минулого року Любашівська селищна рада (голова селищної ради Павлов Геннадій) не подовжила договір оренди землі з підприємством «Молочний дар-Плюс». А це 55 гектарів, які обробляли не один рік.

За словами голови СФГ Світлани Маслової, 10 гектарів люцерни було просто переорано. «Такі дії завдали збитків господарству та можуть кваліфікуватись, як злочин. Фермери не знають, як і чим вони тепер будуть годувати корів.

Нікого не дивує, що міжнародні організації допомагають нашим аграріям розвивати сільське сімейне господарство, а у місцевої влади ця ініціатива не знаходить підтримки. З кожним роком в Україні зменшується поголів'я великої рогатої худоби, і головна причина не в війні, а в місцевому самоврядуванні, представники якого не допомагають фермерським господарствам. Проблема занепаду молочної галузі стоїть дуже гостро вже десятиліття. Створення сімейних молочних ферм в Подільському районі могло б сприяти розвитку громад і наповненню бюджету. На жаль, влада на місцях не завжди це розуміє», - йдеться у публікації.

Світлана Маслова написала заяву до правоохоронних органів, також вона зверталась до голови Подільської РВА Михайла Лазаренка та депутата Одеської обласної ради Вадима Колойденка. Але, поки що вони ніяк не допомогли в розв'язанні проблеми.

Асоціація аграріїв Подільського району буде контролювати ситуацію з землею СФГ«Молочний дар-Плюс» і допомагати інформаційно. «Шкода, що представники місцевого самоврядування в Подільському районі не йдуть на зустріч сімейним господарствам. Саме тому малі фермерські господарства мають об'єднуватись для захисту своїх прав».

Головний редактор газети Вісті Ананьївщини Володимир Седов у коментарі до публікації пише, що звертається до керівництва Одеської області та депутатів обласної ради: «Треба обовязково захистити родину Масловых та не дати знищити залишки тваринництва в Одеській області», - наголосив Володимир Седов.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews