В Одеській області дитина отримала переохолодження, коли ночувала в сараї

У Білгород-Дністровському районі 11-річна дитина отримала переохолодження, коли ночувала в сараї. Хлопчик пішов з дому після сварки з мамою щодо уроків. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Білгород-Дністровський районний відділ поліції.

Як відомо, на спецлінію «102» звернулася жителька Шабської сільської об’єднаної територіальної громади і повідомила про зникнення сина.

«Пошуки малолітнього тривали 11 годин. Поліцейські територіального відділу поліції шукали зниклого у знайомих, сусідів, покинутих будівлях, на околицях села. Хлопчика знайшли близько 9-ї години ранку в занедбаному сараї, де він ховався в соломі. Його зігріли та передали лікарям, які діагностували в нього переохолодження. Нині здоров’ю дитини нічого не загрожує, вона знаходиться вдома», – повідомив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Правоохоронці з’ясували, що хлопчик втік із дому, коли посварився з мамою під час виконання домашніх завдань.

Сім’я, в якій, окрім 11-річного, виховується ще 7-річний хлопчик, раніше у поле зору правоохоронців не потрапляла. З матір’ю та вітчимом дітей поліцейські провели профілактичну бесіду. Відносно жінки склали протокол за ч. 1 ст. 184 (Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста (850 – 1700 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також ювенальні поліцейські пояснили маленькому втікачеві, до чого міг призвести його необдуманий вчинок, і попросили не тікати від проблем, а вирішувати їх, адже від успіхів у навчанні залежить його майбутнє. З приводу питань безпеки правоохоронці закликали хлопця звертатися по допомогу до них, вчителів – будь-кого, кому він найбільше довіряє.

Інформацію про родину буде передано до служби у справах дітей для встановлення контролю за нею.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews