В Одеській області покарають винного у ДТП: пасажир зламав ребра і потрапив в лікарню

Подія сталася на нерегульованому перехресті біля села Латівка.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 57-річний одесит, керуючи мікроавтобусом «ГАЗ», на нерегульованому перехресті не надав перевагу в русі вантажному автомобілю «MAN», який прямував головною дорогою. В результаті ДТП, яке допустив водій мікроавтобуса, його 44-річний пасажир зламав ребра і потрапив в лікарню. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, отримані чоловіком травми належать до категорії середньої тяжкості.

Водія перевірили на стан алкогольного сп’яніння, він був тверезий.

Також поліцейські встановили, що чоловік не переконався у відсутності транспортних засобів, які рухалися в напрямку села Усатове Одеського району, при цьому мав реальну і об’єктивну можливість це зробити, уважним не був, постійно не стежив за дорожньою обстановкою, внаслідок чого відповідно не відреагував на її зміну.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, тобто в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження», - зазначив т.в.о. начальника територіального відділення поліції Олег Шпитко.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Тепер правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 85000 гривень) або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews