В Одесі затримали нахабного грабіжника

В Одесі поліцейські затримали чоловіка, який пограбував літню містянку. Правопорушник заволодів 41-ю тисячею гривень. Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, що тягне за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі.

Зловмисник помітив, як 72-річна жінка здійснювала обмін грошей біля операційної каси однієї з фінансових установ на проспекті Добровольського. Жінка поклала до сумки гаманець та попрямувала додому, не здогадуючись, що її «супроводжують». Щойно вона зайшла у свій під’їзд, чоловік накинувся на неї, силою вирвав з рук сумку і втік.

Потерпіла звернулася в правоохоронні органи, і оперативники територіального відділу поліції в ході проведення розшукових заходів встановили особу нападника. Ним виявився 31-річний мешканець центру Одеси, в суді на розгляді відносно якого наразі знаходяться обвинувальні акти за скоєння ще трьох майнових злочинів.

Поліцейські з’ясували, що, тікаючи, чоловік забрав собі гаманець з грошима в сумі 41-ї тисячі гривень, а сумку з особистими речами та документами потерпілої викинув. Їх правоохоронці знайшли та повернули власниці.

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили містянину про підозру у відкритому викраденні чужого майна (грабежі), поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілої, вчиненому повторного, в умовах воєнного стану. Цей злочин передбачений ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Суд помістив підозрюваного під варту на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 53-х тисяч гривень.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews