В Одеській області жінку відправили на лаву підсудних за підтримку окупантів

Болградські поліцейські відправили на лаву підсудних 49-річну прихильницю «російського миру».Жінка на особистій сторінці в забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники» поширювала публікації, в яких містилась інформація про підтримку та правомірність збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Поліцейські встановили, що протиправною діяльністю громадянка займалася з початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Вона на загал активно поширювала фото та відеоматеріали, які містять публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора, легітимність дій представників влади і службових осіб збройних сил російської федерації щодо вторгнення та окупації території суверенної держави України.

За наявністю достатніх доказів, які правоохоронці зібрали в ході досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули фігурантці обвинувачення у колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Обвинувальний акт щодо жінки правоохоронці вже скерували до суду.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews