Одесит носив з собою патрони та вибуховий пристрій

29-річний чоловік без передбаченого законом дозволу придбав, зберігав і носив із собою більше трьох десятків патронів різного калібру, саморобний вибуховий пристрій, кілька одиниць засобів підриву та корпусів гранат «РГД-5» і «Ф-1».

Поліцейські зупинили автомобіль під керуванням одесита під час комендантської години у Київському районі Одеси. В ході огляду транспортного засобу правоохоронці і виявили вказані предмети. Для їх вилучення були залучені спеціалісти-вибухотехніки.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучені предмети направили на експертизу, встановлюється їх походження.

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, фігуранту вже повідомили про підозру в носінні, зберіганні та придбанні бойових припасів і вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Підозрюваного затримали в процесуальному порядку. Слідчі клопочать про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews