Житель Одеської області викрав велосипед і подарував сину

Поліцейські викрили п’ятьох жителів Одещини у крадіжках. Спокусилися зловмисники майном односельців та співмістян. Тепер їм загрожує кримінальна відповідальність.

46-річний житель Болградської громади викрав з домоволодінь двох односельців електричну піч вартістю 600 гривень та понад чотири тисячі гривень пенсійних заощаджень, скориставшись гостинністю обох чоловіків, які пустили зловмисника до себе в оселі.

Ще один житель Болградської громади віком 26-ти років тихцем пробрався в домоволодіння односельчанки та привласнив телевізор і два ноутбуки загальною вартістю 18 тисяч гривень. Обох зловмисників правоохоронці викрили "по гарячих слідах".

32-річний житель Ізмаїла, відбуваючи покарання за майнові злочини на іспитовому терміні, зламав вікно в чужому будинку і викрав звідти телевізор вартістю три тисячі гривень. По "гарячих слідах" правоохоронці викрили зловмисника та направили до суду клопотання щодо поміщення до слідчого ізолятора, яке суд задовольнив.

42-річний житель Білгорода-Дністровського пробрався через отвір у суміжних стінах підвалу в квартиру сусіда та викрав гаманець з банківськими картками й 600 гривнями. Правоохоронці того ж дня викрили правопорушника.

37-річний, вже судимий за крадіжки, житель Роздільнянського району помітив велосипед вартістю понад три тисячі гривень, який власниця залишила біля паркану, викрав його та відвіз у сусіднє село сину в якості подарунка. Протягом доби поліцейські встановили особу та місцезнаходження правопорушника.

Все майно, крім грошей, які зловмисники витратили, поліцейські повернули власникам.

Фігурантам за наявності достатньої кількості доказів слідчі повідомили про підозру за частинами 3 та 4 статті 185 та частиною 1 статті 357 Кримінального кодексу України. Мова йде про крадіжки, вчинені повторно, з проникненням у житло, в умовах воєнного стану, а також викрадення офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів.

Обвинувальні акти відносно старшого жителя Болградщини та жителів Білгорода-Дністровського й Роздільнянщини вже направлені на розгляд суду, кримінальні провадження щодо інших підозрюваних ще розслідуються.

Згідно з чинним законодавством, зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews