В Одесі не зареєстровано жодного випадку народження дитини з ВІЛ-інфекцією у ВІЛ-позитивних жінок

В Одесі в рамках реалізації Міської цільової програми протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, вірусним гепатитам та наркоманії «Прискорена відповідь Одеса» (Fast-Track Odesa) забезпечене доступне тестування на ВІЛ, у тому числі вагітних жінок. У міських жіночих консультаціях Одеси всіх вагітних, які перебувають на обліку, безкоштовно обстежують на ВІЛ.

У разі виявлення ВІЛ вагітних жінок направляють до міського Центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, де вони отримують ліки, які запобігають передачі ВІЛ від матері до дитини. Своєчасна діагностика та системний прийом антиретровірусної терапії дозволяють жінці народити здорову дитину.

Після народження діти також отримують спеціальну терапію та перебувають під наглядом лікарів до моменту підтвердження ВІЛ-негативного статусу. Крім того, щоб уникнути передачі ВІЛ від матері з ВІЛ-позитивним статусом до дитини через грудне молоко, такі діти переводяться на штучне вигодовування. Забезпечення молочними сумішами та кашами проводиться на безоплатній основі за рахунок коштів міського бюджету Одеси.

За даними попереднього року, в Одесі не зареєстровано жодного випадку народження дитини з ВІЛ-інфекцією у ВІЛ-позитивних жінок. Це свідчить про ефективну работу міської медичної системи в галузі протидії ВІЛ.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews