В Одесі працює нова система контролю оплати

Одеський Виконком затвердив проєкт рішення про впровадження на території мста автоматизованої системи контролю оплати вартості послуг з паркування (далі автоматизована система). Цей документ лише унормував роботу з упорядкування паркувального простору, яка вже проводилася в Одесі останніми тижнями.

Як повідомляє сайт мерії, оператором парковок в центральній частині міста є КП «Одестранспарксервіс», а оплату можна здійснити за допомогою QR-коду, розміщеного на видному місці. Міські інспектори з паркування контролюють плату за паркування за допомогою мобільних пристроїв, підключених до автоматизованої системи. У разі відсутності сплати, автовласнику буде виписаний штраф, як і тим, хто запаркувався у забороненому місці.

До цього автоматизована система працювала у тестовому режимі та за цей час, за інформацією директора Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Артема Сидоренка, принесла в бюджет міста понад 500 тис. гривень. У той же час інспектори з паркування склали протоколи на порушників на суму приблизно 900 тис. гривень.

«Ми всі можемо бачити, що за невеликий період роботи інспекторів вже вдалося частково розвантажити центральну частину міста. Це і є основної нашою метою – впорядкувати пакувальний простір та cприяти налагодженню взаємоповаги один до одного у всіх учасників дорожнього руху», - зазначив Артем Сидоренко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews