В Одесі повідомили, коли можна попрощатися з відомим волонтером та священиком ПЦУ

Прощання з волонтером та священником, отцем Олександром Філіпповим, який раптово помер вчора, буде тривати два дні. Про це повідомила матушка священика.

Зокрема, у п'ятницю (16 грудня) з 10.00 протягом дня можна буде проститися в храмі на вул. Курська 67, м.Одеса

Субота (17 грудня) з 8.00 буде літургія та відспівування в Кафедральному храмі в Одесі (вул. Пастера 5, м.Одеса) та поховання.

Керуючий Одеською єпархією Православної Церкви України єпископ Одеський і Балтський Афанасій, духовенство та миряни Одещини висловлюють найщиріші співчуття родині новопреставленого протоієрея Олександра.

«Своє пастирське служіння протоієрей Олександр розпочинав в місті Одесі, духовно опікував Одеський центр профілактики та боротьби зі СНІДом, де започаткував лікарняний храм.

З 2014 року активно займався волонтерською діяльністю, неодноразово перебував з гуманітарними та душпастирськими місіями в зоні проведення антитерористичної операції, був одним з перших медичних та військових капеланів Одеської єпархії.

У 2013 році о. Олександр був призначений настоятелем парафії Покрови Пресвятої Богородиці м.Одеси, а також протягом майже 10 років був керівником офіційного сайту Одеської єпархії.

За свою велику благодійну та просвітницьку діяльність у різний час був відзначений державними, церковними, відомчими та військовими нагородами.

Протоієрей Олександр запам’ятається всім, як добрий, щирий та відданий служитель Церкві, який своєю ревною працею у винограднику Христовому подавав приклад простого та чесного життя пастиря та християнина.

Нехай Господь оселить його душу в місці, де всі святі та праведні спочивають», - повідомляє прес служба ПЦУ в Одесі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews