В Одеській області повідомляють, що відсутність вуличного освітлення спровокувала погіршення криміногенної ситуації

В Кілії деякий час не працює вуличне освітлення через тотальну економію і тривале вимкнення світла. За розпорядженням Одеської військової адміністрації, яке почало діяти наприкінці минулого тижня, його не запускають навіть на заструмлених лініях. В Кілії це почали робити трохи раніше, оскільки мешканці Кілії обурювалися, що в будинках світла немає, а на вулиці – горить. Чому так відбувалося, та про погіршення криміногенної ситуації через темряву розповів Кілійський міський голова Вячеслав Чернявський на минулій сесії, передає “Бессарабія INFORM”.

“Вже почало діяти розпорядження ОВА про повне вимкнення вуличного освітлення через тотальну економію, але Кілія це зробила трохи раніше. Чому – люди не розуміли, як може не бути світла в будинках, а на стовпах – горіти. В нас є сім ТП, які постачають енергією вуличне освітлення. Припустимо, на вулиці Миру світла немає, а ТП, яке подає електрику на вуличні ліхтарі, знаходиться десь на “липованях”, а там світло в той час є. Тому, щоб не бентежити людей, ми прийняли рішення відключити вуличне освітлення, а трохи пізніше вступило в силу розпорядження військової адміністрації“, – пояснив очільник громади.

Але разом з темрявою, за словами Вячеслава Чернявського, почали збільшуватися випадки вчинення неправомірних дій окремими категоріями містян, для яких відсутність освітлення – товариш. Тому в громаді відновила діяльність об’єднання Самооборони.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews