Геннадій Труханов: Ми продовжуємо виконувати всі рекомендації та очікуємо позитивного рішення сесії ЮНЕСКО

14 листопада 2022 року Одеський міський голова Геннадій Труханов зустрівся з представницею офісу ЮНЕСКО в Україні пані К’ярою Децці Бардескі, яка відповідає за зв’язки та контролює процес включення історичного центру Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Пані Бардескі зазначила, що прибула до Одеси вперше та вже частково ознайомилися з архівними матеріалами, архітектурною та культурною спадщиною міста.

Як пише сайт мерії, наразі проходить ретельне ознайомлення з номінаційним досьє, яке було доставлене до Парижа 11 жовтня 2022 року. Питання Одеси має бути розглянуто вже наступної сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Під час зустрічі сторони обговорили процедуру вступу та виконання рекомендацій ЮНЕСКО.

У найкоротші терміни Одеською міською радою надсилається до Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО вся затребувана додаткова інформація.

За порадою міжнародних спеціалістів історичний ареал документально зареєстрований як єдиний пам’ятник. Також за їх рекомендацією створений новий Департамент, який відповідає за контакти з ЮНЕСКО та об’єднує структури одеської мерії, відповідальні за збереження культурної та архітектурної спадщини, міжнародні зв’язки,
культуру та туризм.

Наразі готується відповідна міська цільова Програма.

Крім того, продовжується міжнародна діяльність, спрямована на промоцію Одеси та отримання підтримки міжнародних партнерів, муніципалітетів поріднених міст та дипломатичних структур.

«Сьогодні, коли йде війна і ворог руйнує українські міста, для нас дуже важливо зберегти нашу культурну спадщину для наступних поколінь. Тому ми скористалися правом вступу за прискореною процедурою. Ми продовжуємо виконувати всі рекомендації та з нетерпінням очікуємо позитивного рішення сесії ЮНЕСКО», - зазначив Геннадій Труханов.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews