В Ізмаїлі привітали ювілярку

В Ізмаїльському історико-краєзнавчому музеї Придунав’я сьогодні відкрилась виставка «Творчістю живу» на честь 85-річчя першої директорки та ініціаторки створення цієї музейної установи, членкині Національної спілки журналістів України та Спілки художників Ізмаїла, історикині-краєзнавчині Раїси Шишкіної. Таку інформацію поширив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

За його словами, Раїсу Петрівну знають як людину щиру, чесну, небайдужу до проблем міста, усією душею відданою своїй справі. ЇЇ головними рисами завжди були і залишаються професіоналізм, ініціативність у роботі, почуття відповідальності, добре ставлення до людей та велика, щира любов до обраної професії.

Дякуючи старанням саме Раїси Петрівни відділ історії міста в одному з музеїв переріс у самостійний заклад. За роки подальшої роботи в музеї Придунав’я було зібрано перші колекції, бібліотеку музею, замовлено картини та скульптури, які готувалися провідними майстрами України спеціально для музею. Наполегливість першої директорки творила історію не тільки установи, а й цілого міста.

За час трудової діяльності як історикині-краєзнавчині, членкині Національної спілки журналістів України, членкині Спілки художників Ізмаїла опубліковано більше 20 наукових статей з краєзнавства у вітчизняних та зарубіжних виданнях, понад 100 матеріалів у періодичних друкованих виданнях різного рівня, а також монографію про життя та діяльність засновника сучасного міста Ізмаїл Сергія Тучкова. Результати цієї багаторічної праці є вагомим внеском в історію дослідження рідного краю.

Завдяки своїй працьовитості, такту ювілярка користується повагою та авторитетом серед колег та є прикладом для наслідування.

Під час широкомасштабної військової агресії росії проти України справа життя Раїси Петрівни набула нового значення: знання минулого допомагає нам перемагати зараз – заради майбутнього.

Привітати Раїсу Петрівну прийшли друзі, колеги, поціновувачі її справи та таланта займатися улюбленою справою захоплено та вимогливо - перш за все, до себе.

Від імені Ізмаїльської міської ради та її виконавчого комітету заступник міського голови Сергій Лузанов привітав ювілярку та з побажаннями міцного здоров’я, щастя, подальших успіхів у творчості вручив почесну грамоту Департамента культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації - за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи на Одещині, збереження та популярізацію історико-культурної спадщини.

 

 

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews