Смертельна ДТП в Одеській області: помер від отриманих травм

Поліцейські розслідують обставини смертельної ДТП на автошляху сполученням «Балта-Кодима» за участю пішохода.

В аварії загинув 73-річний житель Балтської громади.

Подія сталася в селі Мирони, що на Подільщині. Попередньо встановлено, що 19-річний водій легкового автомобіля «ВАЗ» наїхав на літнього пішохода, який перетинав дорогу в невстановленому і неосвітленому місці. Постраждалого доставили в лікарню, де він помер від отриманих травм.

Перевірка водія на стан сп'яніння показала, що він був тверезий. Відомості про подію поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Автомобіль вилучили на арештмайданчик.

Поліцейські нагадують громадянам, що переходити дорогу потрібно лише у встановлених місцях, перед цим переконавшись у тому, що поряд відсутні транспорті засоби або кермувальники точно помітили вас. Для того, щоб водій міг вчасно побачити пішохода та зреагувати на нього, потрібно використовувати одяг зі світловідбиваючими елементами. Керманичі, в свою чергу, повинні дотримуватися встановленого на тій чи іншій ділянці дороги швидкісного режиму і бути максимально уважними, щоб за потреби встигнути застосувати режим екстреного гальмування.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews