Що таке LINK?

coins-link

У цифровому світі існує величезна кількість як вдалих проектів, так і не дуже. Та зрозуміти це можна, на жаль, лише з часом. Дуже цікава історія відбулася з проектом Chainlink, перші хвилини запуску якого були феєричними: вони принесли мільйони доларів прибутку та недовіру потенціальних користувачів.

Тож у нашій статті ми зробимо невеликий огляд Chainlink.

Що таке Chainlink?

Chainlink – це один із дуже вдалих цифрових проектів, заснування якого було під час буму 2017-го року у сфері криптовалюти. Над проектом працювали висококваліфіковані програмісти, які хотіли зробити Chainlink найкращою криптовалютною платформою світу. Тому не дивно, що перші 10 хвилин життя проету принесли власникам біля 3 мільйонів доларів США. А ось що стосується 11-ї хвилини, то на ній відбулися технічні збої, які сильно вплинули на репутацію та перше враження від проекту, через що була втрачена частина потенційних інвесторів.

Проте пізніше систему налагодили і вже наступного року на міжнародних форумах Chainlink був визнаний як дуже надійний проект для інвестування. Працює він на базі блокчейну Ethereum та забезпечує децентралізований та надійний обмін валютою між користувачами. Звичайно, що такий проект не може не мати своєї криптовалюти.

Тож криптовалюта Chainlink - що це за валюта та як вона працює.

Які функції виконує криптовалюта Chainlink?

Chainlink - криптовалюта з однойменною назвою, яка працює відповідно стандарту ERC-20 та відповідає ERC677.

Криптовалюта Chainlink (LINK) - нативна валюта платформи. Вона може використовуватися і як внутрішня платіжна одиниця платформи, і як окрема віртуальна валюта на будь-яких інших криптовалютних платформах, як її підтримують.

Емісія LINK - 1 мільярд токенів, тобто, майнити її не можна. Придбати її можна або купивши, наприклад, на криптобіржі, або обмінявши в обміннику.

Близько 70% усіх монет знаходиться у вільному доступі для користувачів, а решту компанія залишила собі з метою можливості забезпечення розвитку проекту.

Chainlink та оракули - що це?

Chainlink працює із системою смарт-контрактів. А ці смарт-контакти проекту Chainlink мають уникати або усувати проблеми із ораколами. Оракули - це спеціальні сервіси, головним завданням яких є слугувати так званим мостом між зовнішнім світом та блокчейнами. З-за допомогою них з'явилася можливість отримувати не лише збережені дані із блокчейну, а й за його межами.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews