Волонтери громадської організації «Котопес» висловили подяку міському голові Ізмаїла Андрію Абрамченко

В Ізмаїлі запрацювала Програма регулювання чисельності безпритульних тварин на території міста Ізмаїл у 2022 році. Як вказано у документі, прогнозні обсяги фінансування Програми протягом терміну її дії складають один мільйон гривень.Через ряд складнощів роботу вдалося розпочати не одразу, але тепер з впевненістю можна казати про те, що мета щодо зменшення чисельності хвостатих безхатченків буде досягнута.

Про те, з якими складнощами у процесі реалізації ідеї довелося стикнутися активістам, розповіла на сторінці громадської організації «Котопес» її представниця Олена Григорян.

Спочатку у організації була домовленість з командою професіоналів (два лікаря, два ловця та підсобний робітник), у яких є досвід саме такої роботи та спеціальне обладнання. Залишалося тільки дочекатися виділення коштів та підписати договір. Але в останній момент вони відмовились через значне здороження медикаментів, палива та інших необхідних для роботи речей.

Тож команді «Котопса» довелося терміново шукати інші шляхи вирішення проблеми.

Лікаря знайшли у місті. Це Данило Масленіков, якого, попри те що він нещодавно закінчив інститут та отримав ліцензію на практику, вже добре знають багато містян. В молодого лікаря є вдалий практичний досвід роботи в команді з румунськими волонтерами.

Але виникла інша проблема – відловлювати та возити тварин на операції практично нема кому. Волонтерів, в яких є власний транспорт, небагато. До того ж вони не в змозі присвячувати цій роботі багато часу – в кожного є і особисті турботи, і інші справи з волонтерства.

Тому наразі «Котопес» звертається за допомогою до опікунів безхатніх собак. Людей, які годують тварин у своїх дворах та інших містах, просять відловити свої підопічних, привезти у визначений час до лікаря та забрати після операції і повернути до звичного середовища.

В рамках програми стерилізувати будуть собак обох статей, в тому числі і вагітних самок, але не на останніх строках. Крім того, тварин щепитимуть від сказу. Після цього кожна собака буде внесена до бази даних (сукупно з районом перебування та контактним номером опікуна) та отримає спеціальну зелену кліпсу з номером.

Спочатку волонтери планують стерилізувати тварин зі списку, який їм надали в Управлінні міського комунального господарства, а потім всіх інших, на яких буде отримано заявки.

Активісти звертають увагу на те, що за умовами програми стерилізувати будуть тільки собак з міста та тільки безхатніх.

Заявки на стерилізацію можна залишати під постом у Фейсбук або надсилати на Вайбер за номером 098 582 38 77. У заявці потрібно вказати адресу знаходження тварини, готовність доставити її до медичного закладу, контактний номер відповідальної людину. Також волонтери просять додати фото собаки у звичному середовищі.

Волонтери громадської організації «Котопес» висловлюють вдячність міському голові Ізмаїла Андрію Абрамченко за те, що він, попри складні часи, знайшов можливість виділити кошти на суспільно важливу справу.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews