Геннадій Труханов: Сьогодні в Одесі зареєстровано більше 34 тисяч переселенців

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців паном Іслам Шалабі – старшим польовим офіцером та паном Володимиром Цололо – помічником з питань захисту. Темою зустрічі, за повідомленням офіційного сайту міста, стало обговорення питань співпраці у сфері надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«Сьогодні в Одесі зареєстровано більш ніж 34 тисячі переселенців. Всього з 2014 року в нас проживає понад 80 тисяч. У місті працюють 4 гуманітарних центри, де люди отримують необхідну допомогу від міста, волонтерів та міжнародних організацій. Також ми відкрили ринок праці, де гості міста можуть працевлаштуватись», - повідомив Геннадій Труханов.

Своєю чергою пан Шалабі розповів про плани відкрити офіс УВКБ ООН в Одесі: «Ми бачимо, що Одеса - одне із міст, яке не тільки є прихистком для переселенців, а й транзитним містом, через яке українці виїжджають та повертаються з-за кордону. Тому бачимо необхідність підсилити свою присутність в Україні саме в Одесі».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews