Мер Ізмаїла Андрій Абрамченко: Кожен на своєму місці робить все для наближення Перемоги

В Ізмаїлі проведено виїзну робочу нараду з підготовки загальноосвітніх навчальних закладів міста до нового навчального року, що наближається.

Як підкреслив мер міста Андрій Абрамченко, головне завдання – забезпечити безпеку учасників навчального процесу.

У зв'язку з цим на нараді йшлося про основні вимоги щодо підготовки укриттів.

Це – безперешкодний доступ до укриття та інформаційні покажчики оптимального маршруту руху до входу до нього, підготовка самих підходящих шляхів та системи водовідведення.

У самому укритті обов'язкова наявність основного та чергового/аварійного освітлення, основних та запасних виходів, тривожної кнопки та відеоспостереження при вході в укриття, системи вентиляції, що працює як від існуючого джерела живлення, так і аварійного/резервного (вони встановлюються), а також за санітарними нормами - умивальників з гарячою водою та двох роздільних туалетів.

В укритті обов'язкова система обігріву в зимовий час – там, де можливо, це центральне опалення, а за його відсутності теплоподачу забезпечать автономні електрообігрівачі.

«У школах з автономною системою обігріву ми виконуємо безперебійну систему енергопостачання, щоб забезпечити опалення школи та підвального приміщення за будь-яких умов.

Повинні бути просторими місця для перебування сидячи учнів та всіх, хто перебуває в будівлі на момент повітряної тривоги - як працівників навчального закладу, так і чергових батьків (якщо йдеться про учнів початкової школи).

В укритті обладнуються місця для запасів води та продуктів харчування тривалого зберігання, а також медикаментів із розрахунку на перебування в укритті протягом двох діб.

Крім того, будуть передбачені місця для заряджання мобільних телефонів, а також точка доступу Wi-fi.

Усі роботи проводяться за рахунок міського бюджету в стислі строки.

Все робиться для того, щоб новий навчальний рік навіть в умовах широкомасштабної агресії росії проти України був безпечним для всіх учасників освітнього процесу», - повідомив мер Ізмаїла на власній сторінці у соцмережі Фейсбук.

Андрій Абрамченко підкреслив, що кожен на своєму місці робить все для наближення нашої Перемоги.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews