ЗМІ розповіли про наслідки ракетного обстрілу Одеси

Під час ракетного удару, який росіяни завдали по одеській портовій інфраструктурі вибуховою хвилею вибило стекла в будівлі Одеського художнього музею. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

На щастя, обійшлося без постраждалих. На даний момент музей вже розпочав роботи з усунення пошкоджень.

Глава Міністерства культури та інформаційної політики зазначив, що Одеса є єдиним містом України, яке зберегло містобудівну інфраструктуру багатонаціонального портового міста, характерну для кінця 18–19 століття. Олександр Ткаченко наголосив, що портова частина Одеси впритул прилягає до ключових об'єктів культурної спадщини, які розташовані в центрі міста. "Я вкотре закликаю ЮНЕСКО та міжнародну громадськість зробити все можливе, щоб зупинити удари Росії по мирних містах України та знищення культурної та природної спадщини. Росія не має права бути членом ЮНЕСКО, а тим більше головувати у Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", – сказав він.

Вкотре нагадав про важливість включення історичного центру Одеси до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і мер Одеси Геннадій Труханов. "Нам потрібно якнайшвидше включити історичний центр Одеси до Основного списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. І захистити нашу архітектуру від атак окупантів, які, як ми вже багато разів переконувалися, не мають жодних цінностей", – написав міський голова на своїй сторінці у Facebook.

Також про збитки, завдані Одеському художньому музею внаслідок російського обстрілу, згадав у своєму вечірньому зверненні за підсумками 150-го дня війни Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 23 липня російські окупанти випустили по Одесі чотири крилатих ракети типу "Калібр". Дві ракети знищили сили протиповітряної оборони, а ще дві влучили об'єкти інфраструктури порту. Як зазначив у вечірньому зверненні за 23 липня начальник Одеської ОВ Максим Марченко, внаслідок ворожого обстрілу є поранені та зруйнована портова інфраструктура.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews