Одеситам презентували два документальних фільми

24 січня в Одеській національній науковій бібліотеці відбулася презентація документальних фільмів «Віднесені водою» та «Печерні». Захід було організовано командою Суспільне|Одеса спільно з журналістами із Суспільне|Черкаси та Суспільне|Тернопіль.

Фільм «Віднесені водою» переміг у відкритому конкурсі «Створюй з Суспільним». У ньому йдеться про будівництво Кременчуцької ГЕС. Автор і режисер стрічки Олексій Хуторний розповідає історію проектування та спорудження водосховища, внаслідок чого тисячі людей стали переселенцями. Після спорудження ГЕС під водою опинилося близько 200 сіл та кілька міст.

Творча група зняла розповіді очевидців цього радянського будівництва на Дніпрі, записала коментарі науковців, екологів і краєзнавців у Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях. Окремі фрагменти фільму відзняті в Києві та Запоріжжі.

Для зйомок фільму «Печерні» група спелеологів спустилася у печеру «Озерна» на Тернопільщині, щоб пройти під водою підземного озера, відшукати та дослідити продовження лабіринту. Команда провела під землею кілька днів без жодного зв’язку із зовнішнім світом. Аби показати умови роботи спелеологів, разом з ними під землею працювали журналісти та оператори.

У презентації брали участь Олена Кваша - продюсерка Суспільне|Одеса, Зоряна Биндас - продюсерка Суспільне|Тернопіль та Олена Баніна - продюсерка Суспільне|Черкаси.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews