Одесити попрощалися з Галиною Могильницькою

Минулої неділі, 12 грудня померла відома одеська письменниця – Галина Могильницька. Сьогодні у храмі Різдва Христового Православної Церкви України, що на Пастера,5 відбулося прощання з пані Могильницькою та чин відспівування.

Про «знекровлення» української інтелігенції написали й на сайті Національної спілки письменників України.

12 грудня 2021 року, — говориться в повідомленні, — пішла з життя одна з кращих поетес сучасної України, видатна полемістка, публіцист, легендарна політична діячка, видатний український педагог-словесник, літературознавець та методист, Відмінник освіти України, Заслужений працівник освіти України, лауреат літературних премій імені Василя Стуса та імені Ірини Калинець Галина Анатоліївна Могильницька. Нелегкий життєвий і творчий шлях Галина Анатоліївна сприймала як виклик долі, завжди мала власну громадянську позицію, позбавлену упередженості й страху перед переслідуваннями. Не зламали її ані роки зумисного ігнорування, ані багаторічні санкції проти її таланту. Вона завжди боролась за щасливу долю України: її державність, національну самоідентифікацію народу, за високий рівень української культури й освіти. Авторка десятків поетичних збірок, епічної трилогії романів у віршах «Імена», сотень наукових та науково-методичних статей, рецензій та передмов, Галина Анатоліївна залишила глибокий слід у всіх сферах людського буття, яких торкалась її рука.

Багато років Галина Могильницька була членом Правління Одеської обласної організації НСПУ, активно працювала у роботі засідань правління та загальних зборів, підтримувала та благословляла на тернистий творчий шлях багатьох молодих письменників, була доброзичливою порадницею.

Проститися з Галиною Могильницькою до храму Різдва Христового прийшли письменники, політики, громадські діячі та пересічні одесити.

Сьогодні ж Галину Могильницьку поховали на цвинтарі у її рідному селищі Криве Озеро на Миколаївщині.

 

 

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews