Одеська область: у селищі Захарівка продовжують працювати благодійні програми

Храм Успіння Пресвятої Богородиці став прикрасою селища Захарівка в Одеській області. Сюди щодня приходять зі своїїми молитовними проханнями місцеві жителі, тут моляться за повернення миру на сході України. Щодня моляться тут і за мецената будівництва православної святині.

«Творити добро, не озираючись ні на кого. Це про нинішнього главу Роздільнянського району Олександра Пресмана. І це не порожні слова.

Від того часу, коли жителі Захарівщини (колишньої Фрунзівщини) з ним познайомилися, вони у цьому переконалися», - наголосила відома місцева журналістка Вікторія Майнич.

За її словами, найпершим кроком Олександра Пресмана під час роботи у Захарівці було будівництво храму Успіння Пресвятої Богородиці.

Разом із вірянами він, мобілізувавши всіх своїх численних друзів та благодійний фонд «Творю добро», за неповних два роки збудував храм. На освячення фундаменту і закладання капсули, як і на саме освячення храму, на прохання Олександра Пресмана, у Захарівці тоді побував митрополит Агафангел. Тисячі прихожан приходили на ці видатні для них події.

За всі ці роки Олександр Пресман постійно допомагав школам, ФАПам, лікарні, пересічним громадянам. Великої популярності серед дітей та їхніх батьків набув його авторський проект «Канікули з Пресманом», коли малечу возили в Одеський лунапарк, дельфінарій, на дитячі вистави на морвокзалі тощо.

Не меншої популярності набули і «Канікули для дорослих» - прогулянки на катамарані «Хаджибей» та можливість поплавати у відкритому морі, відвідування вистав в театрі ім.Василя Василька, незабутні вечори і виступи відомих артистів в «Садах Побєди».

Його традицію продовжує і нинішній директор БФ «Творю добро» депутат Одеської обласної ради Микита Кузькевич. Цього року в Одесу на розваги вже їздили учні і вчителі Затишанського, Торосівського і Пререхрестівського НВК Затишанської територіальної громади.

 

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *