В Одесі закликали припинити переслідувати тих, хто дає надію на життя

Акція «Шлях незалежних» пройшла на Соборній площі в Одесі. Захід було присвячено усім, хто колись був «асоціальним» та змінив своє життя.

Головні організатори (військові капелани Маріуполя, Тернополя та інших міст) задумали і вже втілюють свій перший автопробіг з одноіменною назвою.

З 15 до 26 липня триватиме ця подорож. Керманич та автор ідеї – батько прийомних 36 дітей, засновник республіки «Пілігрім», пастор та капелан – Геннадій Мохненко.

Усі учасники мали різні залежності. І всі подолали проблеми та не вживають наркотичних речовин вже багато років, є пастирями та очолюють реабілітаційні центри.

Наразі Південна Пальміра одна з точок маршруту. Зустрічали мандрівників в Одесі члени Християнко-реформаторської церкви «Прославлення» та служителі Реабілітаційного центру «Вихід є!», який зовсім нещодавно був заснований цієї протестантською громадою.

«Сьогодні вони вільні та пройшли реабілітацію. Хтось рік, два, п'ять, а хтось і двадцять веде вільний спосіб життя. І сьогодні ми кажемо, що є свобода в Ісусі Христі!» - говорить пастор ХРЦ «Прославлення» Віталій Козаченко.

Основний організатор «Шляху незалежних» привітав присутніх із наближенням Дня Незалежності України.

Маріупольський пастор Геннадій Мохненко коротко описав перелік проблем, який супроводжує заснування «ребіку» в тому чи іншому місті України.

«Коли діти помирали у підвалах – проблем не було. Ну ми їх дістаємо – і тут же приходить санстанція з розмовами, що у мене не вистачає квадратних метрів, якась соціальна чи суперсоціальна служба… чогось не вистачає…Тому ми вимагаємо у цій акції – припинити безчинство чиновників, бюрократів. Безкінечні вторгнення у ті місця, де людей рятують. Вони не мають права вриватися до реанімації, де відкачують людей. Їм нема там, що робити. І там, у реабілітаційних центрах, де просто витягають з того світу людей».

Пастор розповів, як до одного з таких християнських центрів приїхали силовики, узяли літню жінку, залежну від алкоголю, везуть до УБОЗу, наливають їй, та змушують признатися, що у центрі її тримають силоміць. Жінка починає соромити цих співробітників і всіляко відкидати численні звинувачення проти служителів церкви.

І такі протиправні дії, за словами Геннадія Мохненка, відбуваються всією Україною.

Кінцева зупинка християнського автопробігу – Київ. Саме там, 26 липня, відбудеться заключна частина акції під адміністрацією Президента України та передача Звернення учасників акції «Шлях Незалежних» керівництву країни.

 

 

 

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *