Одеська «Свобода» закликає жителів регіону повідомляти про депутатів та посадовців, які порушують Закон про державну мову

Одеська обласна організація ВО «Свобода» спрямувала до Уповноваженого із захисту державної мови звернення щодо порушення Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» депутатами місцевих рад та посадовими особами органів місцевого самоврядування. Націоналісти просять застосувати щодо порушників передбачені законодавством заходи.

«Публічне порушення Закону про державну мову відбулось 5 лютого на засіданні сесії Знам’янської сільської ради Березівського району. Запрошений на сесію депутат Одеської обласної ради Хачатрян Князь (ОПЗЖ) застосовував російську мову всупереч вимогам Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Більше того, цей горе-депутат відхилив прохання одного з присутніх використовувати державну мову та заявив (дослівно): «Я могу перейти на державну мову. Но я считаю, что если я неполноценно владею, то я не имею права опозорить державну мову. Если вы считаете, что это единственное, что может поднять нашу страну, то я с вами не згоден». При цьому Знам’янський сільський голова Тринча Валентина як головуюча засідання не лише не припинила порушення, але й попросила присутніх заспокоїтись і не вимагати від депутата Одеської обласної ради Хачатряна Князя застосовувати державну мову.

Аналогічне порушення відбулось на засіданні сесії Кодимської міської ради 11 лютого. Міський голова Сергій Лупашко у зверненні до депутатів так само застосовував недержавну російську мову», – йдеться у зверненні свободівців.

Одеська «Свобода» зазначає, що на порушення Закону про державну мову місцевими депутатами та посадовцями має бути миттєва реакція та закликає жителів области повідомляти про такі інциденти.

https://www.facebook.com/vosvoboda.odesa.1995/videos/463973394779481

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *