Єпископ РКЦ в Одесі: Молитвою можна побороти все

Папа Франциск прийняв зречення з уряду ординарія Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ в Україні Броніслава Бернацького. Інавгурація нового ординарія, єпископа Станіслава Широкорадюка відбулась 25 лютого 2020 року в одеській катедрі Успіння Пресвятої Діви Марії.

Його Преосвященство очолював одеську катедру неповні 18 років (з 13 липня, 2002 року, коли фактично був зведений на престол до 18 лютого 2020 року, як Папа прийняв відставку). Єпископ з радістю пригадує час проведений на чолі Одесько-Сімферопольської дієцезії, дякуючи Богові за можливість відбудувати більше двадцяти храмів і двадцяти каплиць, висвятити низку священників, на сьогодні цифра сягнула 72 (на момент приходу на катедру - було 12 душпастирів).

"Священника робить щасливим чиста совість та міцна віра!" - Ділиться Його Преосвященство.

"Якщо священник прожив життя згідно Божих планів - він буде щасливий! Бо праця священника додає радості людям! Люди відчувають побожність священника, вони відчувають, чим він живе.

Скоро святкуватиму 50 років у священстві (свячення відбулися 28 травня 1972 року. Владика на той момент, став першим українським римо-католицьким священником висвяченим після війни. - Авт.) я дякую Богу, що у мене ніколи, навіть думки не було за всі роки, чому я пішов на священника. Весь час я радів з покликання!

Я радів, незалежно, чи було легко, чи прикро, чи переслідуваним був, чи коли платив штрафи, чи коли священники хотіли будувати храми, а не мав ради щось дістати! Я розумів, що все є для Слави Божої, молитвою можна побороти все!". - Підсумував єпископ-емерит у розмові з Радіо Марія.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *