Профессиональные “Пациенты Украины” помогут команде Саакашвили

Мы писали, как Маша Гайдар пригласила аферистов из организации “Пациенты Украины” реформировать одесскую медицину. Реформ, впрочем, не получилось.

А вот история об участниках “Пациентов Украины”.

Продовжуючи розповідь про корупційний скандал, який вибухнув навколо директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, розкажу ще про одну професійну «громадську діячку», через яку Артем Сергійович цілком може отримати судимість – про секретаря Ради громадського контролю при НАБУ Олександру Устінову.

Наскільки вигідною є в Україні боротьба з корупцією можна переконатись, ознайомившись з біографією, а, головне – з декларацією про доходи цієї видатної борчині. Щоправда, ані автобіографії, ані декларації Устінової на сайті НАБУ вже немає – за розпорядженням Ситника ці документи були прибрані з відкритого доступу після того, як народ став цікавитись декларацією про доходи соратника Устінової по нелегкій антикорупційній боротьбі – голови Ради громадського контролю при НАБУ Віталія Шабуніна (який приховав наявність у нього земельної ділянки) та автобіографією члена цієї Ради Дмитра Шерембея (який забув, що був три рази засуджений за квартирні крадіжки й сумарно 8 років провів у місцях позбавлення волі).

Оскільки зараз народний депутат Ігор Луценко домагається відкриття кримінального провадження відносно Ситника, який перетворив НАБУ на збіговиська шахраїв… вибачаюсь, активістів на кшталт Шерембея та Шабуніна, хочу порадувати любих друзів і шановних читачів, що і автобіографія Устінової, і декларація про її доходи, які ховає Ситник, знайшлися. Свого часу, коли ці документи ще красувались на веб-сторінці НАБУ, їх скопіювало інтернет-видання «Винница.info».

Виявляється, пані Олександра – професійний громадський діяч. Нічого іншого вона робити не вміє й ніколи в житті нічим іншим не займалась. Як зазначено в її автобіографії, у громадську роботу на платній основі вона занурилась 10 років тому у віці 21 рік, будучи студенткою. «Молодіжна ліга захисту тварин», «За вільну від тютюнового диму Україну», «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», «Пацієнти України» – в яких тільки псевдо-громадських структурах не отримувала Устінова гроші, доки знайшла себе на посаді члена правління, так би мовити, громадської організації «Центр протидії корупції».
Її невтомна громадська (тобто, безкоштовна й у позаробочий час) діяльність була щедро оплачена. Наприклад, балотуючись у 2015 році до Ради громадського контролю НАБУ Устінова подала декларацію про свої доходи за 2014 рік, де зазначила, що її річний сукупний дохід складає 785620 грн. Тобто, за тодішнім курсом 5,5 тис. доларів США на місяць.

Підкреслюю, це – лише офіційний дохід рядового члена правління «Центру протидії корупції». Можна лише уявити неофіційні доходи провідних «громадських активістів».

Оскільки всупереч вимогам Закону України «Про об’єднання громадян» всі ці «активісти» відмовляються оприлюднювати інформацію про доходи та видатки своїх псевдо-громадських організацій, я візьму цей клопіт на себе.

Почну з того, що всі вони, насправді, є приватними підприємцями, а всі ці «центри», «фонди» та «інститути» зареєстровані у формі громадських організацій одними й тими ж людьми й слугують виключно для конвертації в готівку тих коштів, які виділяють закордонні грантодавці. Навіщо це потрібно грантодавцям – то окрема тема: по-перше, заради «відкатів», по-друге, на виконання замовлення спецслужб щодо фінансування певних українських чиновників і правоохоронців, по-третє, для фінансової підтримки певних політичних проектів.

Спробуємо на прикладі Устінової розібратись, як борці з корупцією примудряються лише офіційно заробляти по п’ять з половиною тисяч доларів на місяць. У додатку – перелік контрагентів та гроші, отримані приватним підприємцем Устіновою в 2014 році. Це – саме ті кошти, які зазначені в її декларації при балотуванні до Ради громадського контролю при НАБУ.

Отже, дивимось. Устінова разом з тричі засудженим за квартирні крадіжки Шерембеєм є членом правління «Центру протидії корупції». Але вона отримує не зарплатню, а дохід від ЦПК як приватний підприємець. Суми колосальні: 39 тис. грн., 71 тис. грн., 89 тис. грн., 75 тис. грн. і т.д.

Аналогічним чином Устінова отримувала як приватний підприємець кошти від Благодійного Фонду «Пацієнти України» і знову йдеться про десятки й десятки тисяч гривень. Що ж це за такий дивний фонд, який платить грубі гроші приватним підприємцям? Згідно з даними ЄДР засновниками «Пацієнтів України» є помічники-консультанти народного депутата Ганни Гопко Інна Бойко та Ольга Стефанишина, а також все той же ж самий члена правління «Центру протидії корупції» тричі судимий Дмитро Шерембей.

Але найцікавіший контрагент прославленої секретарки Ради громадського контролю при НАБУ – це Товариство з обмеженою відповідальністю «X.COMMERCE DEVELOPMENT CENTER LLC», ідентифікаційний код 37729997, разом з якою пані Устінова досягла висот в електронній комерції.

Ми б дуже хотіли почути в директора НАБУ Ситника подробиць того, ким, як і для чого використовують рахунки приватного підприємця Устіновою. І не тільки тому, що пані Устінова, будучи секретарем Ради громадського контролю, має чималий вплив на діяльність НАБУ. Але й тому, що, як зазначено в автобіографії Устінової, вона «була одним з ініціаторів і лобістів створення Національного антикорупційного бюро».

Володимир Бойко

Источник: hrabro.com

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *