О незаконности демонтажа вывесок

Банда, захватившая одесский горсовет, в последнее время промышляет кражей вывесок. Никак иначе назвать их деятельность нельзя, потому что демонтаж является ограничением права собственности. На основании Конституции, такое ограничение может устанавливаться только законом. В отсутствие такого закона, действия мэрских бандитов могут квалифицироваться только как хищение.

Рішення міськради №178-2008 є незаконним на підставі ст.19 Конституції. Жодним законом міськраді не надано право регулювати розміщення вивісок, а тим паче встановлювати штраф за їх розміщення чи підстави позбавлення права власності шляхом демонтажу (позбавлення права користування вивіскою).

На підтверждення своїх прав, міськрада посилається в рішенні на такі норми:

ст.10 Закону “Про благоустрій населених пунктів”. Поняття благоустрію тлумачиться у ст.1.1 Закону. Нічого про вивіски там немає. Іншими словами, вивіски взагалі не відносяться до благоустрію.
ст.30 Закону “Про місцеве самоврядування”. На який саме пункт статті – незрозуміло. Так, п.а.1 дозволяє управління об’єктами, що перебувають у комунальній власності. Приміщення будівель у комунальній власності не перебувають, а лише на балансі. Дали, п.а.7 стосується благоустрію – але ж, благоустрій не стосується вивісок.

Числені неконкретно сформульовані повноваження міськради щодо контролю аж ніяким чином не є повноваженнями встановлювати правила, штрафувати чи демонтувати.

Звертаємо увагу на повну безпідставність у розумінні закону та абсурдність у розумінні здорового глузду так званої “графічної частини”:

чому вивіски повинні бути “взаємоузгоджені” та що це взагалі таке?
чому вивіски різних організацій повинні бути одного розміру? А якщо в офісній будівлі банк займаєть половину площі, то що, його вивіска повинна бути 20*40 сантиметрів, як у маленького офісу?
як можуть вивіски “не закривати архітектурний декор”, якщо весь фасад є об’єктом декору, та й взагалі поняття “декор” у законодавстві відсутнє? Яке відношення має міськрада до “декору” (що б це не означало) приватних будівель?
на якій законній підставі міськрада може забороняти розміщення вивісок на власному балконі? Та що означає “на балконі”? Це на його балюстраді, чи взагалі на площі балкону?
чому забороняється закривати саме ковані елементи фасади? А сварені – можливо?
якому “паспорту фасаду” має відповідати колір вивіски, коли в законодавстві нічого про цій “паспорт фасаду” не згадується? І що, компанія повинна змінити свої фірмові кольори, щоб узгоджувати їх з фасадом? І що таке “відповідати фарбуванню фасаду”: це консонанс чи дісонанс, та з якими допусками?
що таке “значна частина” фасаду, яку вивіска не може закривати?
як вивіска може бути передбачена проектом будинку, якщо такого терміну не існує? Є проект будівництва, проте він не вкличає вивісок.
з якого боку міськрада може регулювати розміщення вивісок навіть у вітрині – тобто, внутри приміщення? А якщо ця вівіска просто прислонена до вікна і видна зовні? Тобто, навіть у себе в приміщенні неможливо поставити стенд?
як маркиза може не закривати деталі фасаду, якщо вона ніколи не ідеально горізонтальна? Та навіть якщо була б горізонтальною, закриває вона фасад чи ні, залежить тільки від місця, з якого глядіти.

Цілком зрозуміло, що міськрада розробила для себе чергову корупційну кормушку. Вона вимагатиме незаконний паспорт фасаду та незаконне узгодження, незаконно привласнивши неіснуючі повноваження.

Источник: hrabro.com

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *