Конкуренція по Труханівськи, або куди йдуть кошти на ремонт одеських доріг

2Не секрет, що мера Одеси Генадія Труханова пов’язують з групою «Рост», набільша компанія якої «Ростдорстрой», займається передусім ремонтом доріг. Ми вирішили порахувати скільки, недивлячись на конфлікт інтересів, бюджетних коштів міста отримують компанії прямо чи опосередковано пов’зані з діючим мером.

За минулий рік муніципальна влада Одеси провела тендерів на рконструкцію та ремонт доріг та супутньої інфраструктури (тротуарів, каналізації, освітлення, тощо) на загальну суму 418.8 млн. грн. По більшості тендерів строк виконання робіт охоплює як 2015, так і 2016 рік. 

Хто ж заробить на «ремонті» одеських вулиць?

Тендер,  це як закон джунглів — перемагає сильніший, чи той, хто запропонує найкращу ціну і якість, але у королівстві кривих дзеркал Геннадія Труханова все трохи інакше. Перемагає по незрозумілим причинам той, хто діючому меру ближче. У 2015 54% усіх тендерів (225 млн. грн.) виграла відома компанія «Ростдорстрой». Із десяти найбільших тендерів сума контракту яких перевищила 20 млн.грн, ця компанія виграла вісім!

частка
Частка компаній за сумою виграних тендерів на ремонт доріг в Одесі з початку 2015 року (на основі даних сайту https://tender.me.gov.ua)

Крім того з групою «Рост» так, чи інакше пов’язані ще три компанії:

  1. СК «Автострой». Власник (за інфо Наші гроші) — Віктор Гнезділов, тренер по тай боксу. Саме Президентом всеукраїнської асоціації тайського боксу за збігом обставин є Генадій Труханов. Засновник цієї компанії Олександр Фролов, але переоформили на Віктора Гнезділова. При проведенні тендера трохи запутались у документах і вказали номер телефон компанії ТОВ «Трансстройпоставка», там де власник й досі Фролов. «Трансстройпоставка» зареєстрована по вул. Прохоровська, 27, що є офіційною адресою ряду компаній, Володимира Музики, а також депутати Одеської «Довєряй дєлам» Олександра Матвєєва і Юрія Шумахера. Шумахер по збігу обставин є керівником інвестиційної групи “Рост”, якій належить компанія “Ростдорстрой”. Відомо, що на попередніх тендерах «СК Автострой» і «Ростдорстрой» представляла одна і та ж особа – Троянський Віталій Томашевич. Загалом «СК Автострой» виграло тендерів на суму більше 76 млн.грн.
  2. ТОВ «БВК «ПИК-СТРОЙ» отримає з бюджету майже 4 мільйони гривень. У 2007-2012 р.р. співвласником компанії був Геннадій Костянтинович Кіосе. За даними nomer.org за однією адресою з ним зареєстрований Костянтин Кіосе, директор ТОВ «Ростдорстрой».
  3. ТОВ «ДРСУ-КОМ» виграло тендерів на більше ніж 2,5 мільйони гривень.
Завжи Рост
Частка компаній яка повязана з групою «Рост» (на основі даних сайтів https://tender.me.gov.ua, наші гроші )

Попереднім співвласником був діючий співласник «ПИК-СТРОЙ» Пеко Олег. Іншими співвласниками «ДРСУ-КОМ» є Данилюк Микола, що також є засновником ТОВ «ІВК «Автомагістраль», керівником якого є Ізбаш Марина Костянтинівна, що одночасно є керівником і ТОВ «БВК «ПИК-СТРОЙ».

От такий вибудовується ланцюжок. «Усі дороги ведуть у Рим.»

Як що, до сум виграних тендерів компанією «Ростдорстрой», додати останні три, то їх сумарна доля дорівнюватиме майже три чверті від загальної суми проведених тендерів у 2015 році тендерів — 73.6 %.

На що витрачаються кошти?

Найбільшим об’єктом, довжиною 1320 метрів, куди вкладаються міські кошти є реконструкція вулиць Сахарова та Мрасельської на околиці міста в районі «селище ім. Котовського». Так, це саме той район Одеси який є електоральною вотчиною Генадія Труханова. Загалом на реконструкцію цієї дороги за чотирма тендерами буде виділено більше 114 мільйонів гривень, які отримає все той же ТОВ «Ростдорстрой». У вартість реконструкції також включено ремонт каналізації, освітлення, водопроводу. Таким чином, важко визначити вартість саме румонту дороги, також подібні тендери в останні роки не проводились в жодному українському місті.

Будівництво "золотої" дороги
Реконструкція вулиць Марсельської та Сахарова з виділеними ділянками та відповідними сумами чотирьох тендерів.

Крім цього, найдорожчим об’єктом з вартістю ремонту 1 кв.м – 2420 гривень є капітальний ремонт Хаджибеївської дороги, який буде проводити ТОВ «СК «Автострой».

Для порівняння, управління житлово-комунального господарства Броварської міськради 29 вересня замовило ремонт вул. Металургів за умовною ціною 584 грн./кв. м. Також «Київавтодор» 24 вересня уклав угоду на ремонт вул. Ревуцького за умовною ціною 610 грн./кв. м.

Також до найдорожчих об’єктів можна віднести:

  • Ремонт вулиці Карла Лібхнета, який здійснюватиме той же «Автострой» за ціною 1791 грн за 1кв.м.;
  • Ремонт вулиці Хуторської, підрядником ремонту виступить ТОВ «Автомагістраль-Південь», за ціною 1400 гривень за 1кв.м.;
Результати тендерів на проведення капітального ремонту та реконструкції доріг і супутньої інфраструктури в Одесі у 2015 році за географічним розташуванням. Відкрити інфографіку у повному розімірі.
http://www.aco.in.ua/?p=170

 

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *