Депутаты скосили срок за тяжкие преступления

Поздоровляю активістів «Демократичного альянсу» та Реанімаційного пакету реформ (передусім – Василя Гацька, Марину Соловйову та Віталія Шабуніна), які в 2014 році балотувались до Верховної Ради України по списку партії Анатолія Гриценка «Громадянська позиція», з їх професійним святом. Нарешті на волю вийшов їхній спонсор, на гроші якого вони разом з колишнім заступником глави Секретаріату Президента Ющенка Ігорем Пукшиним брали участь у виборчій кампанії – легендарний суддя-колядник Ігор Зварич.

Я вже публікував витяг з протоколу допиту Зварича, де він розповідав, як через голову Вищого адміністративного суду України Олександра Пасенюка передавав Пукшину в Секретаріат Президента 100 тисяч доларів за своє призначення на посаду. Цей епізод, з очевидних причин, не був розслідуваний. Натомість Пасенюк зараз є суддею Конституційного Суду України.

а Пукшин на зароблені в Секретаріаті Президента гроші утримує політичний проект «Громадянська позиція». Наскільки успішно він фінансує «активістів Майдану» (бо в Секретаріат Президента платив не один лише Зварич – гроші брались за всі призначення на суддівські посади по всій Україні) свідчить хоча б та істерика, яку професійні «борці з корупцією» розгорнули на захист заступника генпрокурора Віталія Каська – соратника Пукшина по адвокатській компанії «Пукшин і партнери».

Що ж стосується судді Зварича, то він вийшов на волю завдяки закону, внесеному народними депутатами Кожем’якіним («Батьківщина»), Крульком («Батьківщина»), Паламарчуком (БПП), Ємцем («Народний Фронт») і Осуховським (позафракційний) про те, що злочинцям один день перебування в слідчому ізоляторі буде зараховуватись як два дні позбавлення волі за вироком суду.

Цей законопроект викликав шок у фахівців, оскільки було очевидним, що законопроект внесений виключно в інтересах таких людей, як Зварич. Зокрема, рекомендую ознайомитись з висновком Головного науково-експертного управління Верховної Ради.

Але щоби простягнути законопроект через Раду, Кожем’якін організував включення до списку його ініціаторів прізвища ув’язненої в Росії Надії Савченко. Зрозуміло, що Савченко – приблизно такий же ж фахівець з кримінального процесу, як ті боксери, почесні доярки та стрибуни з жердиною, що зазвичай приймають українські закони. Савченко законопроект підписала, не усвідомлюючи наслідків своїх дій, але завдяки її імені закон був прийнятий і зараз почнеться масове звільнення вбивць, ґвалтівників і хабарників.

Зокрема, той же ж Зварич у вересні 2011 року був засуджений до 10 років позбавлення волі, а в ході обшуків у кабінетах і квартирах судді та його шести підлеглих співробітники Управління СБУ по Львівській області та слідчі Генеральної прокуратури України виявили та вилучили 1 млн. доларів і 2 млн. гривень. До речі, нагадаю, що керівником обласного Управління СБУ, який, власне, і викрив суддю-колядника, був нинішній Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
Оскільки кримінальна справа проти Зварича була порушена в грудні 2008 року й Зварич кілька років провів у СІЗО, усіляко затягуючи вступ вироку в законну силу, тепер кожний день перебування в слідчому ізоляторі йому зараховано як два дні відбуття покарання. Завдяки цьому 12 січня 2016 року Ігор Зварич звільнився з колонії й зараз перебуває у Львові.

Слава Україні!

Володимир Бойко


Источник: hrabro.com

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *