Одесити не винні: таємниця одеських виборів розкрита

 Надзвичайно цинічно звучить формула, яку приписують Й. Сталіну про те, що не важливо як голосують, головне – як підраховують голоси. Може саме тому в 133 окрузі був кримінальний детектив з формуванням і  змінами керівників і членів участкових виборчих комісій, заміною голови і членів окружної виборчої комісії.

Міліція,  прокуратура та ЦВК отримували скарги і заяви, навіть робили вигляд, що не дарма витрачають гроші платників податків. Але…жодного кримінального провадження не було порушено ні за підкуп виборців ні за погрози кандидатам в депутати і членам виборчих комісій, ні за скупівлю оптом квот на членів і керівників участкових і окружних комісій, ні за вилучення ручок з чорнилами, які зникають. Ніхто навіть не збирався встановити хто підпалив машину голові виборчої комісії № 111 Жану Ніколаєнку, не зважаючи на те, що зловмисники на місці злочину залишили речові докази – дві пляшки з вибухонебезпечною рідиною.

Вивчаючи «прозорість» останніх парламентських виборів, не перестаю дивуватися рівню нахабності і «беспредельщины» тих горе – кандидатів, які «віджали», тобто вкрали, у народу собі мандат. Спільними зусиллями з членами Партії, зі справжніми захисниками Вітчизни, я зібрав докази фальсифікацій виборів ще на одному окрузі, який викликав сумнів в мене, серед виборців, спостерігачів і журналістів, що звернулися за правдою до нас. Так, нашу увагу привернула інформація про безпрецедентні речі, які сталися на виборах в Одеській області і зокрема в Одесі. Наприклад , на сайті « Тиждень. ua » було зафіксовано , що вибори в Одесі і області виявилися мало не найскандальнішими в Україні: « Як стверджують джерела, саме в Одесі зафіксовано найбільшу кількість порушень в Україні під час  виборчого процесу . Із заяв Комітету виборці України випливає, що  28 жовтня 2012 року в Україні під час виборів, вкотре було не дотримано гарантованого статтею 38 Конституції України права громадян обирати органи влади та місцевого самоврядування. Оскільки, на день голосування виборець «помилково» не був внесений до списку, фактично був позбавлений можливості брати участь у виборах… Наприклад, в 133 окрузі, що в Київському районі Одеси, стався,  мабуть, найбільш кричущий інцидент — ручки з чорнилами , що зникають. В окрузі такі шпигунські фішки були виявлені на 49 дільницях iз 86. Як складеться подальша доля з голосами що зникли, на разі не відомо, однак аналізуючи висловлювання  Голови КВУ Одеської області Анатолія Бойка,  можна стверджувати, що голосування на цих  дільницях все ж визнають не дійсними. Але в виборчому 133 окрузі, за свідченнями спостерігачів,одеситам видавали бюлетені за свідоцтвом про укладення шлюбу чи навіть за пенсійним посвідченням.  Поряд із цим,на деяких дільницях був зафіксований  надто високий відсоток виборців, котрі голосували вдома, а також заяви виборців про голосування вдома, написані одним почерком.», пише сайт .

І таких чудо – дільниць, де були чудо — ручки  виявлено більше 50 відсотків.  Як стверджують фахівці, паста з таких ручок дуже легко зникає після  підігрівання запальничкою, праскою , феном , кондиціонером з теплим режимом. Результат фальсифікації і її масштаби показують, що для спотворення волевиявлення виборців була задіяна організована злочинна група. Що пов'язує дільничні комісії одна з іншою? Звісно — окружна комісія, значить окружна комісія давала такі ручки , хоча просто так таку ручку у продажу не знайдете, навіть за великі гроші. Іншими колосальними порушеннями в цьому окрузі також являлися підкупи, я кажу про підкуп виборців,  у вигляді банального надання цукру , гречки , картоплі. Кожен кандидат  примножував свої відсотки таким шляхом. Як пише сайт Майдан.ua про Вибори 2012: « На 79 ділянці в 133 окрузі , невідомо звідки взялося 200 зайвих виборців, але ж бюлетенів було значно менше, а тому  метою комісії і спостерігачів було  отримання протоколу, що тягнулося  майже до ранку. Протокол складався в іншій кімнаті» — зараз вже ми можемо заявити, що саме тут замість відміток в бюлетенях за кандидатів, за яких проголосували виборці – було проставлено 122 відмітки за …І.Маркова. Президент В. Янукович заявляє про бажання вступити в Європу. Але там неухильно дотримуються ч.ч. 1,3,Ст. 21 Загальної Декларації з прав людини – «Кожна людина має право брати участь в управлінні своєю країною безпосередньо або через вільно обраних представників. Воля народу повинна бути основою влади уряду;ця воля повинна виявлятися у періодичних і нефальсифікованих виборах, які повинні провадитись при загальному і рівному виборчому праві шляхом таємного голосування або ж через інші рівнозначні форми,що забезпечують свободу голосування». То чи може бути протилежна ситуація в Україні і до того ж безкарна?

Таких повідомлень у пресі було безліч, зокрема і ПАРЄ і ОБСЄ і ЕНЕМО, які спостерігали за парламентськими виборами, закликали керівництво нашої держави провести розслідування на сумнівних округах, надавали докази підкупу виборців, залякування і втручання в роботу комісій, ряду фальсифікацій і махінацій з бюлетенями та протоколами.  Всі ці факти і матеріали потім лягли в основу доповідей спостерігачів перед європейською спільнотою про «демократичність» виборів в Україні.

І ось, вивчивши ситуацію по даному округу, ми прийшли до єдиної думки, що там не просто сталися порушення, які вплинули на остаточний результат , там творився злочин на злочині. Стаття 115  Закону України «Про вибори народних депутатів України» встановлює, що: « Виборча документація зберігається в відповідних державних архівних установах протягом п'яти років з дня офіційного оприлюднення результатів виборів». У влади є всі можливості для проведення перевірки всієї виборчої документації, але немає на це волі . І саме з цього приводу  мною було поставлено питання про порушення кримінальної справи за фактом фальсифікації виборів. Навіть у бувалих слідчих, представників експертних установ, факти масштабу фальсифікації, які були розгорнуті на виборах, викликали подив. І навіть зараз, ми можемо дати приблизну оцінку цьому, адже виявляється, що сфальсифіковано було близько 30 відсотків усіх голосів поданих за переможця. Ознайомлення з бюлетенями після вилучення показало, що найбільша кількість голосів була забрана не у найближчого суперника Ігоря Маркова — Олексія Гончаренка, хоча його теж добряче «обібрали». І ось зараз, слідчі склали повний перелік бюлетенів, які були сфальсифіковані. Виходить, що по окремих ділянках фальсифікація була від 37 до 205 голосів. Наприклад:

— На 118 ділянці комісією було сфальсифіковано 129 голосів,

на 128 ділянці — 162 ,

на 83 ділянці — 135 ,

на 107 ділянці — 94 ,

на 97 ділянці — 37 ,

на 80 ділянці — 88 ,

на 123 ділянці — 123 ,

на 122 ділянці — 152 ,

на 81 ділянці — 100 ,

на 138 ділянці — 88 ,

на 116 ділянці — 96 ,

на 94 ділянці — 82 ,

на 82 ділянці — 119 ,

на 148 ділянці — 149 ,

на 119 ділянці — 148 ,

на 100 ділянці -89 ,

на 151 ділянці — 120 ,

на 75 ділянці -137 ,

на 132 ділянці -104 ,

на 127 ділянці — 171 ,

на 108 ділянці — 53

на 115 ділянці -128 ,

на 110 ділянці -88 ,

на 79 ділянці -122 ,

на 112 ділянці -38 ,

на 90 ділянці -125 ,

на 104 ділянці -125 ,

на 103 ділянці -84 ,

на 114 ділянці -157 ,

на 131 ділянці -163 ,

на 93 ділянці -111 ,

на 146 ділянці -139 ,

на 84 ділянці -51 ,

на 142 ділянці -134 ,

на 121 ділянці -179 ,

на 143 ділянці -63 ,

на 91 ділянці -117 ,

на 74 ділянці -145 ,

на 117 ділянці -176 ,

на 109 ділянці -110 ,

на 124 ділянці -81 ,

на 92 ділянці -205 ,

на 96 ділянці -72,

на 98 ділянці -39 ,

на 95 ділянці -118 ,

на 126 ділянці -132 ,

на 88 ділянці -123 ,

на 139 ділянці -106 ,

на 133 ділянці -116 ,

на 113 ділянці — 115 ,

на 78 ділянці -136 ,

на 135 ділянці — 164.

Експерти сказали своє слово , вони виявили 6038 бюлетенів з позначкою наче б то виборців за кандидата Маркова, в яких внесені зміни. Цікаво, що голоси забиралися у таких кандидатів як:

Архипова Р.Д. , Барда Р.М. Вацюк С.М., Гончаренко О.О. , Мілєва В.В. , Петров В.В. , Моісеєва З.М. , Сахневич С.Й. , Олійник В.І. , Дімов О.П. ,Пушкар М . П. , Рибаков О.В., Медведенко А.А. , Преснов Ю.О. , Пульча Г.Д. ,Сафін І.В. , СтадникМ.В. , Курлов А.В. , Семенюк Ю.Є . , Колісніченко О.В. , Соломатін  С.О. , Остапенко О.А. , Косова В.Ю. , Стасюк Т.Д. , Маланін О.Ю. , Чорний В.Л. , Чернов Д.Ю.

Таким чином , голоси виривалися не у однієї конкретної людини. Тому очевидно, що фальсифікація здійснювалася одночасно в 52 — х участках – на більшій частині виборчого округу, а значить злочин вчиняли не менше 52 осіб! Таких масштабів фальсифікацій і залучених для цього осіб  ні Україна, ні Європа ще не бачила.

Подібний факт не можна кваліфікувати інакше як злочин , а справа кримінального проводження під номером 12013000000000455 за фактом підробки виборчих документів в одномандатному виборчому окрузі № 133 — має бути завершена розслідуванням .

Суспільство має почути прізвища всіх тих, хто причетний до цього, тим більше, що  це дуже важливо для того, аби міжнародна громадськість зрозуміла, що в Україні можуть розслідувати. Це потрібно і самим слідчим, щоб вони зрозуміли, що вони можуть розслідувати факти фальсифікації. Це потрібно і для того, що б на наступних, президентських виборах, більш важливіших, ніхто не зміг і не посмів фальсифікувати жодного голосу. Я хотів би оприлюднити факти фальсифікацій по кожному протоколу, скільки вони вкрали , в кого вони вкрали. Думаю, що у Центральної виборчої комісії є всі підстави визнати вибори недійсними і звернутися до суду, оскільки їм стали відомі дані про такі колосальні порушення ще 29 серпня. Крім того, на скільки я знаю,  Голові виборчої комісії Михайлу Охендовському — направили цю інформацію на 33 сторінках по кожному бюлетеню, де все розписали . Звичайно ж, тепер все залежить від ЦВК. Чи захоче вона бачити порушення чи ні. Як на мене — ЦВК закривала очі на це, закривала свідомо, тому що всі дані , які були в комітетах виборців, у скаргах громадян, вони були в розпорядженні ЦВК , коли вона приймала рішення щодо визнання виборів , але вона проштампувала результати і таким чином ганебно було узаконено  масове викрадення голосів громадян . Справедливості ради треба сказати, що і заступник Голови комісії Ж.Усенко-Чорна і ще кілька членів комісії висловили свої окремі думки при розгляді цього питання в ЦВК. Я думаю, що ЦВК повинна була б скликати хоча б засідання і розглянути питання по суті і реагувати , але поки таких намірів у ЦВК немає. Ми знову вимушені подавати матеріали в суд, хоча в країні ще «діє» всеосяжний прокурорський нагляд. І Прокуратура, і МВС, і СБУ мають покарати своїх працівників, які закрили очі на ці злочини, а також відповісти на питання чи не зроблено це було в зв’язку з особистою зацікавленістю?  Жаль, що Парламент не спромігся розслідувати наведені факти грубих кричущих злочинів.

Для мене було великим здивуванням побачити справжні розміри фальсифікації , адже 6038 голосів — це дуже багато. Крім того , виходить, що таблиці виборів по 133 виборчому округу на сайті ЦВК — вірити не можна. Тому, думаю, що обов'язково мають бути розслідувані і зазначені:

— Хто керував процесом фальсифікації ,

— Хто відповідав за технічні питання фальсифікації. Відповіді на ці питання по 7 округам ми ніяк не почуємо , хоча порушено кримінальні справи , хоча займаються розслідуванням в МВС і по 2 округах Черкаської області , і по округу Миколаївської області , Київської області , і по місту Києву , Вінниці , Закарпаттю, але поки слідство по цих епізодах фальсифікації виборів не закінчено . Думаю , суспільство втомилося чекати відповідь на питання хто фальсифікує , хто допомагає , хто прикриває. Також, суспільство не отримало поки віддачі вкладеного майже мільярда гривень на систему відеоспостереження на виборах. Зараз дуже важливо , що б цю систему перевірили по всіх мажоритарних округах, де є хоч якісь сумніви по фактам виборів. Якщо цього не зробити, то легітимність парламенту і тих рішень, які приймає парламент будуть сумнівними  в очах людей, влади та світової спільноти. Особливо актуально це сьогодні, коли ми стоїмо на порозі  підписання асоціації з ЄС. Я впевнений, що асоціація буде підписана , але бажання влади розслідувати випадки фальсифікацій поки залишається на низькому рівні. У мене немає сумнівів, що керівництву ЦВК система фальсифікації повністю зрозуміла, просто у них немає політичної волі  покарати тих , хто її здійснював . У тих країнах , в асоціацію з якими ми прагнемо , така воля , як правило  є. Отже , нам є куди прагнути і відповідаючи на запитання , що ж я буду робити щодо бездіяльності ЦВК — я вимагатиму, що б і по цьому округу і ряду інших округів , за якими проводитиметься перевірка, були встановлені дійсні результати виборів, а лже – депутати, визнані такими, що не набули повноважень і статусу народних депутатів.

У 133 виборчому окрузі є район , де я колись жив , зараз там живуть мої друзі, знайомі , які після оприлюднення результатів виборів втратили інтерес до того, щоб ходити на вибори, вважаючи їх сфальсифікованими. В даний момент я не є виборцем цього округу , але є однодумці , які проживають на території округу , а позов до суду ми подаємо разом з ними. По великому рахунку , всі кандидати в депутати з цього виборчого округу мали право подати до суду, якби у них були ті факти , які маю я, але у них є право приєднатися до позову . Я зараз дам можливість одеситам побачити скільки і у кого конкретно поцупили голосів, на яких ділянках , це буде не повний перелік , але він страхітливий. Виявляється одесити голосували правильно. Вони не знали, що їх голоси будуть фальсифікуватися кримінальним угрупуванням. Нагадаю, що Законодавством України за порушення виборчого Закону встановлена кримінальна відповідальність.

статті 157, 158, 158-1, 159, 159-1 Кримінального кодексу України,  адміністративна (212-7, 212-8, 212-9, 212-10, 212-11, 212-12, 212-13, 212-14, 212-15, 212-16, 212-17, 212-18, 212-19, 212-20 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Додаток: лист МВС з переліком голосів украдених у виборців.

Серед слів присяги депутата, передбачених ст... 79 Конституції України є такі: «Присягаю додержуватися Конституції України та Законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників.». Очевидно, що ці слова можуть промовляти лише ті, хто набув своїх повноважень у легітимний спосіб, а не внаслідок крадіжок в особливо великих розмірах. Одесити звільнились від німецької окупації, румунської окупації, визволяться вони і від кримінальної окупації. Одеса була, є і буде  Містом – Героєм! Слава Одеситам! Слава Україні!

http://karmazin.org.ua

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *