Одесса: рынок «Привоз» под прикрытием городской власти захватили рейдеры (ВИДЕО)

 Об этом сказано в заявлении Гражданского движения «ЗА ВСЮ ОДЕССУ!» и общественной организация «ОБЩЕСТВЕННАЯ ИНИЦИАТИВА ЮЖНОГО РЕГИОНА» на имя Генпрокурора Украины Виктора Пшонки, Председателя Комитета Верховной Рады Украины по вопросам предпринимательства, регуляторной и антимонопольной политики Александры Кужель, главы СБУ Александра Якименко, руководителя МВД Виталия Захарченко и в ряд других инстанций.

Приводим текст заявления на языке оригинала:

Громадянський рух «ЗА ВСЮ ОДЕСУ!»
громадської організації
«ГРОМАДСЬКА ІНІЦІАТИВА ПІВДЕННОГО РЕГІОНУ»

Генеральному прокурору України,
державному раднику
юстиції України
Пшонці Віктору Павловичу
01011, м.Київ, вул. Різницька, 13/15

Голові Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики
Кужель Олександрі Володимирівні
01108 м.Київ, вул.Грушевського, 5
naidenov@rada.gov.ua
(044) 255-35-62

Голові Служби безпеки України
генерал-майору
Якименко Олександру Григоровичу
01601, м.Київ,
вул. Малопідвальна, 16
До вищої кваліфікаційної комісіі суддів України
03110, м. Київ, вул. Механізаторів, 9

Міністру внутрішніх справ України
генералу внутрішньої служби України
Захарченко Віталію Юрийовичу
01601, м.Київ, вул. Богомольця, 10

Міністру юстиції України
Лавриновичу Олександру Володимировичу
01001, м.Київ, вул.Городецького, 13

Заява
про рейдерське захоплення
ринку "Привоз" у місті Одеса

Ми-підприємці ринку "Привоз", активісти Громадського руху "За всю Одесу!" вимушені повідомити вас про злочини проти власності і правосуддя, вчинені у м. Одеса у квітні-травні 2013 року на території вулиці Новощепний ряд "Привозу". Після виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва регуляторної та антимонопольної політики у м. Одеса від 8 квітня 2013 року відносно підприємців ринку розпочато відвертий терор.
Місто Одесу та його громадян позбавляють комунальної власності-ринків, задіюючи механізми рейдерських захоплень, легалізованих з допомогою судових, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування.

Про незаконне рішення XVIII сесії Одеської міської ради VI скликання від 16 квітня 2013 року.
16 квітня 2013 року на засіданні XVIII сесії Одеської міської ради VI скликання було прийняте безприцидентне рішення щодо позбавлення Одеської територіальної громади її національного багацтва- землі, що перебуває під ринками міста Одеси "Привоз" і "Успіх". Ці землі є землями загального користування, і, у відповідності із п."а" ч.4 ст. 83 Земельного кодексу України, не можуть надаватися у приватну власність. По при заборону відчуження, активний добовий протест підприємців у стінах мерії, рішення, що суперечить інтересам територіальної громали міста Одеси, яким надано дозвів на виголовлення документації про привласнення землі, було прийнято.
Жодного погодження цього рішення із територіальною громадою міста Одеси не відбулося. Швидше навпаки: по при заяву загальних зборів громадян міста Одеси "Про недупустимість відчуження земельних ділянок, що знаходяться на території міста Одеси, на яких розміщені ринки "Привоз" і "Успіх" і передачі їх в приватні руки" від 15 квітня 2013 року, здійсненої відповідно до вимог п.12 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", його проголосовано в антиконституційний спосіб.
Згідно ст. 7 Конституції України в Україні гарантується місцеве самоврядування, що означає право територіальних громад самостійно вирішувати питання місцевого значення. Узурпувавши владу органу місцевого самоврядування у питанні ринків, XVIII сесія Одеської міської ради VI скликання цієї гарантії громадян Одеси позбавила, та самоправно позбавила власності місто.
По при факти очевидної антиконституційності та незаконності прийняття рішення, протест територіальної громади у стінах мерії 15-16 квітня 2013 року, жодної реакції прокуратури міста Одеси та Одеської області щодо нього- немає. Незаконне рішення XVIII сесії Одеської міської ради VI скликання від 16 квітня 2013 року , відповідно до вимог ст. 19 Закону України "Про прокуратуру", до тепер не опротестовано.

Про незаконну ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 5 грудня 2013 року
Внаслідок винесення завідомо неправосудної ухвали від 5 грудня 2013 року нас, підприємців, активістів Громадського руху "За всю Одесу!" позбавлено власноті- товару, торгівельних павільйонів, торгівельного обладнання, касової виручки на цінностей на суму в 36 000 000 гривень внаслідок необгрунтованого вжиття заходів забезпечення позову, до якого жодного відношення підприємці не мають.


Ухвалу прийнято в порушення принципу цивільної, господарської юрисдикції, оскільки судом загальної юрисдиції- Приморським районним судом міста Одеси у складі судді Нікітіної С.Й., розглядається господарська справа №1522/27911/12 в порядку цивільного судочинства.


Всупереч ст.1 ЦПК України, суддя використала свої службові повноваження не з метою захисту порушених, оспорюваних чи не визнаних прав, а з метою заборони підприємницької діяльності, гарантованої ст.42 Конституції України, відповідному колу осіб- підприємців, активістів Громадського руху "За всю Одесу!", чим порушила присягу судді.
Суддя як носій судової влади при здійсненні правосуддя є незалежним від будь-якого незаконного впливу. Суди здійснюють правосуддя самостійно на основі Конституції і законів України, забезпечуючи при цьому верховенство права. Держава охороняє самостійність і незалежність суддів, встановлюючи спеціальні гарантії, які стосуються не тільки особливого порядку призначення і обрання суддів, але й притягнення їх до відповідальності та звільнення з посади.


Особливість статусу суддів має суттєвий вплив на визначення підстав дисциплінарної відповідальності суддів, кола суб’єктів, які можуть ініціювати питання про дисциплінарну відповідальність суддів, органів, що правомочні вирішувати такі питання.
Відповідно до статті 83 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддю може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності у порядку дисциплінарного провадження з таких підстав: істотні порушення норм процесуального права при здійсненні правосуддя, пов’язані, зокрема, з відмовою у доступі особи до правосуддя з підстав, не передбачених законом, порушення вимог щодо розподілу та реєстрації справ у суді, правил підсудності чи підвідомчості, необґрунтоване вжиття заходів забезпечення позову.
За таких обставин очевидною є необхіність ініціювання дисциплінароного провадження щодо Нікітіної С.Й.

По при вчинення суддею Нікітіною С.Й. злочину, склад якого передбачений ст. 375 КК України, негайне інформування про його вчинення УСБУ в Одеській області, прокуратури Одеської області, досудове розслідування по кримінальному провадженню не рорзпочато. відомості про вчинення злочину суддею до ЄРДР не внесено.

Про незаконне виконання ухвали Приморського районного суду м. Одеси від 5 грудня 2013 року.


За ст.11 Закону України "Про виконавче провадження" державний виконавець зобов'язаний виконати судове рішення у спосіб і в порядку, встановленому виконавчим доокументом і Законом. Конфіскацію майна підприємців, винесення його із торгівельних павільйонів у невідомому напрямку, не передбачала навіть завідомо не правосудна ухвала Нікітіної С.Й.
Однак, із 6 години ранку 25 квітня 2013 року заступником начальника першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції Парфьоновим Г.В. (відеодоказ: http://www.youtube.com/watch?v=gsNfT207hEo), сумісно із невідомими особами бандитської зовнішності, бойовиками, очолюваними представником охоронної фірми, що називає себе "Слов'яни", Андрієм Сокуром, особовим складом ОМУ ГУМВС України в Одеській області відбулося заволодіння власністю підприємців- товаром, торгівельним обладнанням, цінностями, що знаходились в торгівельних місцях, які винесли із павільйонів невстановлені особи в присутності міліції у невідомому напрямку (відеодокази:http://www.youtube.com/watch?v=NLL3HHbySgY, http://www.youtube.com/watch?v=AbM_O3EOYAY, http://www.youtube.com/watch?v=42vo7xI_zlU).

Про незаконні дії стосовно майна, на яке накладено арешт.
Арешт майна — накладання заборони на право розпоряджатися майном з метою його збереження до визначення подальшої долі цього майна. Застосовуються органами суду і прокуратури для забезпечення цивільного позову або виконання вироку про конфіскацію майна.


Процесуальний порядок арешту майна полягає у виявленні майна, його описі, опечатуванні та передачі його на зберігання. Для виявлення майна судовий виконавець оглядає усі зайняті боржником приміщення у присутності представників громадськості. Опис майна проводиться у присутності боржника або будь-якого повнолітнього члена його сім'ї і двох понятих. Майно описується в такій кількості та такої якості, які забезпечують виконання судового акта. Опису підлягає усе майно, яке може бути стягнено відповідно до законодавства.
Жодної вимоги Закону про присутність боржників- підприємців ринку "Привоз" на місці вчинення виконавчих дій державний виконавець не забезпечив. Більше того, ужив усіх силових незаконних заходів щодо унеможливлення доступу підприємців до їх майна підчас виконавчих дій.


Громадськість міста також не могла потрапити на місце виконавчих дій, що вказує на орупційну мотивацію їх вчинення.
Особи-зберігачі, відповідальні за збереження майна, державним виконавцем не проголошені. Акт опису і арешту майна, всупереч вимог п.5 ст. 57 Закону України "Про виконавче провадження" не складено, його зміст до боржників-підприємців- не доведено.
20 травня 2013 року лідером Громадського руху "За всю Одесу!" отримано фотодокази незаконних дій стосовно арештованого майна підприємців. Торгівельні місця, де мав би зберігатися арештований товар- передаються в оренду адміністрацію "Привозу", яка прав орендодавця немає
(фотодокази http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.254299438043173&type=1).

Дії, направлені на порушення заборони розпоряжатися майном є незаконнмим. Незаконні дії відносно арештованого майна є складом злочину, передбаченого ст.388 КК України.
За таких обставин очевидним є вчинення злочину-привласнення майна групою осіб у складі заступника начальника першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції Парфьонова Г.В., сумісно із невідомими особами-бойовиками, очолюваними предстанвиком охоронної фірми, що називає себе "Слов'яни" Андрієм Сокуром, та особливим складом ОМУ ГУМВС України в Одеській області, внаслідок зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України), під прикриттям виконання ухвали суду.

Про незаконні дії міліції підчас рейдерського захоплення ринку "Привоз".
Всупереч ст. 2 Закону України "Про міліцію", особовий склад Одеського міського управління ГУМВС України в Одеській області приблизною кількістю 200 осіб будь-якої участі у розкритті кримінальних правопорушень встановленню осіб, які їх вчинили, у порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством, не вчиняв, та виступив їх спіучасником (відеодокази: http://www.youtube.com/watch?v=mxnDheyoKE0, http://www.youtube.com/watch?v=EV0kM0ngz_Y, http://www.youtube.com/watch?v=5rFr_G6DVek).


Так, вимоги підприємців щодо припинення привласення їх майна, направлені на попередження злочину, склад якого передбачений ст.191 КК України, упродовж 25,26 квітня ігнорувалися і ігноруються дотепер. Заяви про злочини, подані до райвідділків по територіальності м. Одеси приховуються, та за для унеможливлення проведення досудового слідства за ними, начальником Приморського РВ ОМУ УМВС України в Одеській області полковником міліції Стратієвським О.Д. напраляються до органу, який не має в структурі слідчого (відеодоказ: http://www.youtube.com/watch?v=cXOMPQ7s0Os)-відділення міліції на ринку "Привоз".


Кругова корупційна порука в міліції м. Одеси не знаходить належного реагування з боку прокуратури, що вказує на наявність злочинної змови за для пограбування населення.

Про фізичне знищення активів громадського руху "За всю Одесу!" та членів їх сімей.
Внаслідок активного протистояння корумпованій владі, унеможливлення безперешкодних рейдерських захоплень, стосовно підприємців, активістів громадського руху "За всю Одесу!" та членів їх сімей вчиняється фізичний терор.


Так, завідомо неправомірне притягнення до кримінальної відповідальності не зміг пережити Сидоренко Леонід, батько Андрія Сидоренка. Після ранкового обшуку, організованого Андрієм Кожемякіним- слідчим СВ ОМУ УМВС України в Одеській області літня людина так і не змогла прийти до себе.


Інша переслідувана підприємець Людмила Музика, 1961 року народження, ледь вижила в реанімації від серцевого нападу через сфальшоване обвинувачення у вчиненні злочину. Її звинувачують у тому, що вона, увага, побила 6 охороців фірми "Слов'яни". Більш абсурднішого обвинувачення важко підібрати, враховуючи навіть фізичні можливості Людмили.


Не меньш страшнішими стали наслідки отруєння газом 14 лютого 2013 року та шоку від побиття "Беркутом" 18 травня 3013 року активістів "Спільної справи", "За всю Одесу!" на Софіївській площі м. Києва для Оксани Чорної, яка втратила ще ненароджену дитину.
Подію побиття "Беркутом" активістів "Спільної справи", "За всю Одесу!" 18 травня 2013 року на Софіївській площі спотворено. Мирну акцію протесту придушено силою. Осіб, що потерпіли від злочинів правоохоронців, на одеський манер, обвинувачено у протиправних діях.

За таких обставин вимушені констатувати, що проти підприємців, які скадають основу бюджетонаповнення країни і середній клас розпочато геноцид.
Протидіючи цьому явищу вимагаємо термінового реагування відносно корумпованих одеських посадовців Одеської міської ради, правоохоронців, судді, державного виконавця, щодо яких наполягаємо на порушенні кримінальних справ та притягнення до відповідальності.

Щодо факту побиття "Беркутом" активістів "Спільної справи", "За всю Одесу!" 18 травня 2013 року на Софіївській площі, що спричинило фатальні наслідки, вимагаємо термінового дисциплінароного провадження в структурі МВС України, належно санкціонованого юридичною відповідальністю.

Підприємці ринку "Привоз", активісти Громадського руху "За всю Одесу!.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *