Кармазін: Верховній Раді продовжують вішати локшину на вуха

 За проханням представників ЗМІ надаю повний текст рішення Вищого Адміністративного Суду України. Голова Верховної Ради України Рибак В.В. не мав права озвучувати заяву громадянина Маркова про вихід його з фракції,

так як з 12 вересня об 11 год. 07 хв. було оголошено рішення, яким встановлено відсутність у Маркова І.О. статусу та повноваження народного депутата, а отже останній не мав права знаходитися в сесійній залі і використовувати прес-центр. Згідно з ч. 2, 3 статті 5 Закону України «Про регламент Верховної Ради України» під час пленарного засідання Верховної Ради в залі засідань не можуть перебувати особи, які не є народними депутатами, за винятком особи, яка супроводжує народного депутата — інваліда, та працівників Апарату Верховної Ради, що виконують функцію з обслуговування пленарних засідань Верховної Ради.

Згідно зі статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства постанова, яка набрала законної сили , є обов’язковою для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України Відповідно до статті 78 Закону України «Про регламент Верховної Ради України» до повноважень Голови Верховної Ради України належить: ведення засідання Верховної Ради з дотриманням вимог регламенту; порушення перед відповідними органами, посадовими особами питання про відповідальність осіб за невиконання ними вимог, встановлених цим Регламентом, законами України «Про статус народного депутата України», «Про комітети Верховної Ради України». Згідно з ч.1 ст. 27 Закону України «Про регламент Верховної Ради України» до обов’язків головуючого на пленарному засіданні Верховної Ради належить, зокрема дотримання норм Конституції України та цього Регламенту і вжиття заходів щодо їх дотримання всіма присутніми на пленарному засіданні; вжиття заходів для підтримання порядку на пленарному засіданні; організація розгляду питань відповідно до норм Регламенту.

Отже, саме Голова Верховної Ради України зобов’язаний вжити всіх вичерпних заходів для забезпечення роботи Парламенту відповідно до вимог законодавства та унеможливити у Верховній Раді України здійснення Марковим І.О. повноважень народного депутата України, оскільки він не має відповідного статусу, шляхом вжиття дій для вилучення у нього посвідчення народного депутата, нагрудного знака та картки для голосування. Спеціально для ЦВК повідомляю, що відповідно до ст... 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України. ЦВК, злісно ухиляючись від виконання рішень судів, ставить себе поза правовим полем України. Цікаво, якщо мій представник отримав в канцелярії суду повний текст о 17 год. 30 хв. , то що заважало це зробити ЦВК, яке знаходиться в 5 хв. ходу від суду? Очевидно, відсутність бажання працювати за Конституцією та Законами України.

 

karmazin.org.ua
Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *