Чотири лікарні міста стали незалежними від енергосистем

Про це 18 жовтня повідомили в Одеській міській раді.

Директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левон Нікогосян розповів, що генератори, які підтримують роботу лікарень, можуть не витримувати навантаження під час 8-10 годинного відключення світла. Тому прийняли рішення переводити лікарні на автономне забезпечення завдяки сонячним панелям.

"Ми бачимо, що на сьогодні у тих наших лікарнях, де встановлені вже сонячні станції, що це економія як коштів, так і економія електроенергії", — зазначив Левон Нікогосян.

Одна з таких станцій стоїть на даху "Міської лікарні" Одеської міськради. За словами заступника директора закладу Віталія Неспаненко, таке обладнання зменшує навантаження на бюджет міста та залежність від електропостачання:

"(Заощадження — ред.) П'яти тисяч кВт на місяць, що складає приблизно 45-50 тисяч гривень на місяць. В рік прогнозована генерація сонячної енергії складає 90 МВт".

Обслуговування такої системи мінімальне — вона досить проста, зауважив представник ТОВ "ЛК Енерджі груп" Дмитро Зиков. І додав, що окупиться така станція приблизно через 3-5 років, а працюватиме система — мінімум 20.

Левон Нікогосян запевнив, що на сьогодні в управлінні капітального будівництва продовжують проєктувати плани та такі сонячні станції будуть встановлені майже в кожній лікарні.

 

В Одесі чотири лікарні стали незалежними від енергосистем

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews