В Одеській області 45-річна жінка виготовляла психотропні речовини


Заборонений в обігу «товар» 45-річна жінка виготовляла із власноруч вирощеної, а також придбаної сировини в будинку, який винаймала. Правопорушниці повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. Їй загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували протиправну діяльність громадянки оперативники карного розшуку разом зі слідчими та поліцейським офіцером громади Роздільнянського районного відділу поліції за участі прикордонників з собакою.

Правоохоронці встановили, що жінка, яка у січні поточного року була засуджена до сплати штрафу в розмірі 42500 гривень за незаконне вирощування конопель та виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу без мети збуту, повернулася до злочинної діяльності. Більше того, налагодила незаконний збут наркотиків та психотропів.

За місцем мешкання вона вирощувала коноплі, висушувала їх, дрібнила і за допомогою заздалегідь придбаного через інтернет обладнання та прекурсорів виготовляла особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – екстракт канабісу. Крім того, жінка закупила різні особливо небезпечні психотропні гриби, обіг яких заборонено, а також обладнання для доведення їх до товарного стану.

Для пошуку покупців вона створила групу в одному із месенджерів, де приймала замовлення. «Товар» «клієнтам» відправляла поштою, вкладаючи в кожне замовлення візитівку з електронною адресою групи та номерами мобільних телефонів.

У домоволодінні правопорушниці було проведено санкціонований обшук та вилучено хімічне обладнання, прекурсори, пакувальний матеріал, візитівки, зелені насадження конопель та різні ємності з наркотичними засобами та психотропними речовинами, серед яких канабіс, екстракт канабісу та гриби.

Походження вилучених у фігурантки речовин підтверджено експертними висновками.

Поліцейські затримали жінку в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури повідомили їй про підозру:

- за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – у незаконному виробництві та зберіганні особливо небезпечного наркотичного засобу та психотропних речовин у великих і особливо великих розмірах, особою, яка була засуджена за ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 310 ККУ, з метою збуту;

- за ч. 1 ст. 311 ККУ – у незаконному придбанні та зберіганні прекурсорів з метою їх використання для виробництва наркотичних засобів;

- за ч. 3 ст. 313 ККУ – у придбанні та зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, з метою виготовлення особливо небезпечних наркотичних засобів;

- за ч. 2 ст. 310 ККУ – у незаконному посіві та вирощуванні конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин особою, яка була засуджена за цією статтею;

- за ч. 2 ст. 317 ККУ – в організації місця для незаконного виробництва наркотичних засобів з корисливих мотивів.

Зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 242 тис. 240 грн. В ході подальших слідчих дій поліцейські встановлюватимуть канал постачання затриманій психотропних речовин та повне коло осіб, які можуть бути причетні до даного наркозлочину.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews