Яке сьогодні свято: 6 серпня

6 серпня відзначають Всесвітній день боротьби за заборону ядерної зброї, День подяки працівникам сільського господарства, Міжнародний день "Лікарі світу за мир".

Сьогодні 10 років від початку (6-29.08.2014) боїв за Іловайськ ("Іловайський котел"), що розгорнулися під м. Іловайськ (Донецької обл.) під час російсько-української війни.

Католицька та православна церкви - Преображення Господнє, Яблучний Спас.

Всесвітній день боротьби за заборону ядерної зброї (День Хіросіми)

Цього дня 1955 року в Хіросімі (Японія) відбулася перша міжнародна конференція за заборону атомної та водневої зброї. У 1985 р. південну частину Тихого океану було оголошено без'ядерною зоною (Договір Раротонга).

День подяки працівникам сільського господарства

День подяки працівникам сільського господарства відзначається щорічно 6 серпня - це день, присвячений підвищенню обізнаності про важливість роботи, яку виконують працівники сільського господарства. Цей день є особливою можливістю вшанувати та подякувати людям, які невтомно працюють, часто в складних умовах, щоб забезпечити наші столи їжею та свіжими продуктами.

Працівники сільського господарства відповідають за висаджування, вирощування, збирання та пакування наших фруктів і овочів. Вони також відіграють вирішальну роль у виробництві молока та м'яса, тобто вся їжа, яку ми їмо щодня, так чи інакше пов'язана з працівником ферми. Їхня невтомна праця забезпечує безперервний потік товарів з ферми на ринок.

Міжнародний день "Лікарі світу за мир"

6 серпня відзначається особлива дата "Лікарі миру за мир". Цього дня медики з усіх куточків землі об'єднуються у закликах проти воєн, збройних конфліктів і пролиття крові. Цей день має на меті привернути увагу політиків до проявів милосердя та людяності. Міжнародний день "Лікарі світу за мир" запроваджено організацією "Лікарі світу за запобігання ядерній загрозі", члени якої щодня рятують сотні тисяч життів у всьому світі.

6 серпня вшановується хвилиною мовчання на честь людей, які невинно загинули внаслідок військових дій.

Ще цього дня:

1914 - Австро-Угорська імперія оголосила війну Російській імперії, а Королівство Сербія оголосила війну Німецькій імперії;

1926 - 19-річна Гертруда Едерле стала першою жінкою, яка перепливла Ла-Манш;

1932 - Відкрився перший Венеціанський кінофестиваль;

1940 - Естонія, яка після Пакту Молотова-Ріббентропа увійшла до "зони інтересів Радянського Союзу", окупована й анексована СРСР;

1945 - Американський бомбардувальник "Енола Гей" скинув ядерну бомбу на японське місто Хіросіма, спричинивши загибель 90-140 тисяч осіб;

1963 - Вигравши в півфіналі в алматинського "Кайрата" з рахунком 2:1, донецький "Шахтар" втретє поспіль вийшов у фінал Кубка СРСР, встановивши рекорд для радянських клубів - 15 кубкових перемог поспіль;

1997 - Літак авіакомпанії Boeing 747 південнокорейських авіаліній зазнав катастрофи над островом Гуам, у Тихому океані, загинуло 226 осіб;

2016 - Початок "стрілянини на півночі Криму" - у ніч на 7 серпня на окупованій Росією території Криму збройне зіткнення між російськими військовими. Або провокаційна "спецоперація", видана пізніше російською спецпропагандою як "напад українського диверсійного загону".

Пам'ятні дати:

110 років від дня створення (1914) у м. Львові легіону Українських січових стрільців

90 років від дня народження Геннадія Васильовича Книшова (1934-2015), українського лікаря-кардіохірурга, Героя України (2004)

70 років від дня народження Ігоря Юрійовича Душечкіна (1954-2009), українського художника-монументаліста, живописця, графіка, скульптора, сценографа.

Церковне свято

6 серпня Католицька і Православна церкви святкують Преображення Господнє - таємниче преображення, описане в Євангеліях, явлення Божественної величі та слави Ісуса Христа перед трьома найближчими учнями під час молитви.

Наприкінці шляху земного життя Господь Ісус Христос відкрив Своїм учням, що йому належить постраждати за людей, померти на Хресті та воскреснути. Після цього Він звів трьох апостолів - Петра, Якова та Івана - на гору Фавор і преобразився перед ними: обличчя Його засяяло, а одяг став сліпуче білим. Два пророки Старого Заповіту - Мойсей та Ілля - з'явилися Господу на горі й розмовляли з Ним, а голос Бога Отця зі світлої хмари, що осяяла гору, свідчив про Божество Христа.

Преображенням на горі Фавор Господь Ісус Христос показав учням Славу Свого Божества для того, щоб вони під час Його прийдешніх страждань і Хресної смерті не похитнулися у вірі в Нього - Єдинородного Сина Божого.

Іменини: Лев, Спас.

Інтерфакс

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews