Ізмаїл влаштував незабутнє свято для дітей

В День захисту дітей в Ізмаїлі відбулася низка локальних заходів, організованих позашкільними закладами міста, музеями, спортивними установами, гуртками дозвілля.
В Палаці спорту з ранку почали дводенні змагання волейболісти, випускники Ізмаїльської дитячої-юнацької спортивної школи отримали свідоцтва про набуту спортивну освіту, а юні дзюдоїсти провели відкриту першість міста серед юнаків та дівчат 2012 року народження та молодше.
У Шкільному сквері Палац дітей та юнацтва під керівництвом міського відділу освіти представив інтерактивну програму «Україна в долонях дитини» - з танцями у виконанні яскравих та самобутніх творчих колективів Палацу, низкою майстер-класів та флешмобів за участю всіх охочих. Діти виготовляли та розмальовували символ літа – сонях, писали листи з подякою нашим воїнам-захисникам, грали у швидкі шахи, пускали мильні бульбашки, робили яскраві фото на пам’ять, танцювали.
Гостями свята стали діти військовослужбовців, учасники пришкільних таборів «Веселка» та «Kids-club – Дивосвіт», школи майстрів, юні шахісти, танцівники, фотоаматори.
У Палаці дітей та юнацтва в цей час проводились відкриті змагання серед юніорів з автомодельного спорту, трасового моделювання, в якому взяла участь команда з міста Вознесенськ (Миколаївська область).
В Обласному центрі естетичного виховання пройшов традиційний Міжнародний фестиваль дитячої творчості «Дунай – ріка дружби».
Місто перетворилось на великий дитячий майданчик: 1 червня відбулися фотовиставка «Ми - діти сильної країни», виставка творчих робіт вихованців гуртків «Україна вражає», конкурси дитячих малюнків «Я малюю мирне дитинство», вистава театру ростових ляльок «Мадагаскар», акція «Чарівна країна дитинства».
На базах шкіл №№ 2, 3, 4, 8, 10, 14 відкрилися традиційні пришкільні табори з денним перебуванням.
Привітання від адміністрації міста отримали діти соціально-незахищених категорій, внутрішньо переміщених осіб, а також діти в прийомних сім’ях.
Крім того, в цей день відбулись першість м.Ізмаїл з вільної боротьби та змагання з хокею з мʼячем, а на Центральному стадіоні змагались юні футболісти.
На території Ізмаїльського військово-історичного музейного комплексу (пр.Незалежності, 51) заступник міського голови Сергій Лузанов та директор музейного комплексу Валерій Пастернак урочисто відкрили перший в місті мурал, який називається «Незламний Ізмаїл» та присвячений подіям 2 серпня минулого року, коли в адміністративну будівлю Українського Дунайського пароплавства та морський вокзал влучили ворожі «шахеди».
На стіні зображено будівлю УДП, а поруч - сім’ю лелек, багаторічний символ Ізмаїлу. Лелека-батько уособлює в собі Захисника, а лелека-мати поруч із дітьми-лелеченями - усіх матерів та дітей міста Ізмаїл. Внизу картини - 44 білі кульбабки як символ пам’яті про загиблих на війні за незалежність та територіальну цілісність України ізмаїльських героїв.
В рамках відкриття відбулася експозиція фотовиставки, присвяченої зруйнованим росіянами муралам в Бахмуті, Маріуполі та Авдіївці.
Церемонію відкриття муралу провели по «скороченій програмі»: під час заходу пролунав сигнал повітряної тривоги через загрозу балістики та пуск ворожих ракет по півдню України.
Кожен захід розпочинався зі слів подяки Силам оборони України за мужність, самовідданість та героїзм, з якими Захисники та Захисниці захищають нашу Батьківщину від и російських окупантів.
Ізмаїл вшанував Хвилиною мовчання пам’ять усіх дорослих та дітей, які загинули через широкомасштабну агресію рф проти України…
"Російський агресор, який прийшов на українську землю, одним із своїх завдань бачить знищення майбутнього нашого народу.
Ворог цілить у житлові будинки, школи, дитячі садки, стадіони, вбиває та калічить, намагаючись відібрати у наших дітей їх право жити у вільній країні під мирним українським небом, зростати та творити власну незалежну історію.
Сьогодні ми, дорослі, робимо все можливе, щоб уберегти наших дітей – маленьких українців від війни, сприяти їхньому всебічному розвитку, огорнути любов’ю і підтримкою"-наголосив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews