В Одесі на гострі кишкові інфекції захворіли 66 мешканців міста

Згідно з факторним аналізом, більшість випадків захворювань пов’язані із вживанням готових домашніх страв із порушенням технології приготування і зберігання, немитих ягід, овочів і фруктів, м'ясних і молочних продуктів, придбаних на ринках, а також із порушенням правил догляду за дітьми.

Захворюваність на ГРВІ та грип протягом минулого тижня знаходилася в межах сезонних коливань.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 12 проб на мікробіологічні показники та 23 проби – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.
Як поінформували фахівці Центру контролю та профілактики хвороб, минулого тижня за попередніми діагнозами зареєстровано дев'ять випадків захворювання на кашлюк, усі у дітей.

В організованих колективах зареєстровано три випадки захворювання на кашлюк. У закладах і вогнищах проводиться комплекс профілактичних і протиепідемічних заходів.

Медики нагадують, що для ефективного захисту від кашлюку діти мають отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. Зазвичай протикашлюковий компонент входить до складу комплексних вакцин, які також забезпечують захист від дифтерії та правця.

Дитячі міські поліклініки Одеси забезпечені достатньою кількістю вакцини АКДП проти кашлюку, дифтерії та правця. Щеплення безоплатне, для проведення вакцинації слід звертатися до педіатра, з яким укладено декларацію, - повідомляє сайт мерії.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews