Одеса отримала благодійну допомогу

В Одесі чотири районні територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) отримали благодійну допомогу у вигляді 300 сумок-візків.

Акція була організована за ініціативи Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, за спільної підтримки благодійного фонду «Дотягнись до неба» і в’єтнамської діаспори в Одесі.

Сумки-візки будуть використовувати соціальні представники для доставки підопічним терцентрів продуктів харчування, побутової хімії, гуманітарної допомоги та гарячих обідів. Це, безумовно, зробить надання послуг спеціалістами територіальних центрів більш зручним, легким і мобільним.

30 травня 2024 року помічник Почесного Консула В'єтнаму в Одесі, президент В'єтнамського земляцтва в Одесі пан Нгуєн Ньі Мань та його заступник пан Нгуєн Ван Хунг, а також директор БФ «Дотягнись до неба», радниця Одеського міського голови на громадських засадах з цифрового розвитку та соціально-гуманітарних питань Вероніка Етнарович зустрілися з директоркою Департаменту праці та соцполітики Оленою Китайською та директорами комунальних установ.

Як зазначив президент В'єтнамського земляцтва в Одесі пан Нгуєн Ньі Мань, вже багато років поспіль в'єтнамці живуть у великій та багатонаціональній одеській громаді. З перших днів війни вони беруть участь у різних заходах підтримки постраждалих від агресії.

«Ми збирали кошти для лікарень, мешканців Херсона та одеситів. Нещодавно підписали договір з Одеським зоопарком, щоб створити там середовище для своєрідної психологічної реабілітації як дітей, так і дорослих», - сказав пан Нгуєн Ньі Мань.

Крім передавання сумок-візків соціальним працівникам та продуктових наборів для підопічних терцентрів, учасники зустрічі обговорили питання щодо подальшої підтримки незахищених верств населення міста.

Олена Китайська щиро подякувала представникам В'єтнамського земляцтва Одеси та БФ «Дотягнись до неба» за підтримку у цей складний для нашої країни час.

«На обліку в Департаменті стоять 4000 громадян, які потребують допомоги та постійного догляду. За міською програмою їх щодня забезпечують гарячим харчуванням, тому така допомога дуже вчасна. А нова локація в зоопарку – це чудово, бо діти та дорослі, для яких ми організовуємо екскурсії, завжди цьому тішаться», - наголосила Олена Китайська.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews