В Ізмаїлі планують посилити допомогу тим, хто страждає на ниркову недостатність

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби районної адміністрації. Голова Ізмаїльської РДА Родіон Абашев разом із заступницею голови Ізмаїльської РДА Мариною Деной відвідали КНП “Одеський обласний центр нефрології та діалізу” ООР” (філіал центру у місті Ізмаїл розміщено на території КНП «Дунайська обласна лікарня» ООР»).

Гемодіаліз проводиться за допомогою апарату «штучна нирка», який підключається до кровоносної системи пацієнта. Процедура гемодіалізу триває 4-5 годин з частотою 3 рази на тиждень впродовж всього життя хворого.
Всі поверхні систем, дотичні з кров'ю, використовуються тільки один раз. Процедура гемодіалізу вимагає застосування складної апаратури, особливо чистої води, стерильних розчинів, тому проводиться у спеціальних діалізних центрах.

Наразі у відділенні встановлено 13 апаратів для гемодіалізу. Станом на 27.05.2024 філія в Ізмаїлі надає лікування 63 пацієнтам.

За ініціативою Одеської обласної державної (військової) адміністрації, у зв’язку зі збільшенням потреби у наданні послуг населенню з хронічними захворюванням нирок розглядається можливість створення додаткової площини з подальшим розташуванням ще 10 апаратів для проведення гемодіалізу. Але для проведення процедури вищезазначеним методом, за технічними вимогами необхідно:
☑️ апарат для дистилювання, фільтрування чи ректифікації;
☑️ обладнання для системи підготовки високоочищеної води (водопідготовка);
☑️ проведення ремонтних робіт у відділені та заміна електрики.

Лікування пацієнтів методом амбулаторного гемодіалізу проводиться відповідно до уніфікованих клінічних протоколів медичної допомоги пацієнтам з хронічною хворобою нирок V стадії, які лікуються методом гемодіалізу, затверджених наказом МОЗ України від 11.02.2016 № 89 та складається з цілої низки діагностично-лікувальних послуг та послуг технічного характеру.

До діагностично-лікувальних послуг належать:

🔹 обстеження (консультація нефролога, функціональні, ультразвукові, рентгенологічні та лабораторні дослідження);
🔹 спостереження за хворими;
🔹 формування судинного доступу та лікувальні маніпуляції;
🔹 процедура амбулаторного гемодіалізу;
🔹 забезпечення хімічної та мікробіологічної безпеки при проведенні гемодіалізу (контроль якості води, мікробіологічні дослідження змивів з діалізних апаратів та залів, стерильність матеріалів та інструментів, санітарний контроль повітря).

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews