Геннадій Труханов: Ми всі розуміємо наші реалії

Мер Одеси Геннадій Труханов провів розширену нараду, яка об'єднала представників органів влади та громадських організацій, медиків, фахівців різних сфер та служб, що надають послуги з реабілітації.

До участі в нараді також були запрошені ветерани, які проходили реабілітацію та протезування в закладах Одеси, - пише офіційний сайт міста.

«Сьогодні на порядку денному дуже важливе питання, яке потребує консолідації наших зусиль. Це реабілітація наших Героїв, які повертаються з бойових дій, мають посттравматичний синдром, втратили кінцівки. Ми всі розуміємо наші реалії: на жаль, з кожним днем таких людей ставатиме більше. Це не нове питання. Але сьогодні його актуальність зросла у рази», - зазначив мер Одеси.

Під час наради була представлена наявна в місті медична та соціальна база, чинні міські соціальні програми, зокрема напрямок протезування. Також презентовано напрацювання міського ВетеранХаба, який створений саме як координуюча структура для ветеранів.

Для багатьох учасників захід став корисним з точки зору обміну інформацією.

За результатами було вирішено створити у місті єдиний координаційний орган, який буде працювати з кожним випадком індивідуально та розробляти маршрут пацієнта: направляти до різних інстанцій саме за тією реабілітаційною послугою, яка йому потрібна у цей час.

«Реабілітація – це те, що допоможе людині повернутися до повноцінного життя. Освіта, культура, адаптивний спорт та інші напрямки. Адже лише комплексний підхід дасть результат», - підсумував Геннадій Труханов.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews