В Одеській області покарають учасників злочинного угруповання

Викрили канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом Одеського представництва ГУ ВБ СБ України під процесуальним керівництвом Одеської Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Правоохоронці встановили, що очолена одеситом злочинна група організовує незаконне переправлення за кордон чоловіків, які під час дій правового режиму воєнного стану обмежені у праві виїзду з країни.

У листопаді 2023 року зловмисники підшукали трьох «клієнтів» та пообіцяли організувати їм виїзд до Молдови, надавши завідомо підроблені документи про перебування на військовій службі та відбуття у відпустку до Кишинева. За свої послуги спільники запросили з кожного грошову винагороду в сумі 8000 доларів.

Врешті, через офіційний пункт пропуску зловмисники везти чоловіків не ризикнули. Правоохоронці їх затримали під час спроби вивезти «клієнтів» на автомобілі через державний кордон в обхід пунктів пропуску. Гроші вони встигли взяти лише з одного, а втім, незаконний прибуток у них вилучили.

Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули правопорушникам обвинувачення за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а саме в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню вказівками, вчинені щодо кількох осіб, організованою групою, з корисливих мотивів.

Досудове розслідування провадження поліцейські завершили і обвинувальний акт скерували до суду.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews