В Одесі знешкодили організовану злочинну групу

Двоє громадян однієї з країн Закавказзя та одесит «спеціалізувались» на продажі вогнепальної зброї, гранат та набоїв, які останній незаконно вивозив із зони бойових дій.

Впродовж кількох місяців співробітники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 проводили слідчо-розшукові дії та задокументували збут правопорушниками гранати Ф-1 за 150 доларів США та пістолета «Макарова» з магазином і 145 набоями за 1300 доларів.

Для припинення злочинної діяльності правопорушників у січні цього року правоохоронцями була проведена спецоперація. Учасників злочинного угруповання на чолі з організатором затримали під час чергової реалізації трьох гранат Ф-1 за 450 доларів.

З незаконного обігу поліцейські вилучили увесь збутий правопорушниками арсенал, який скерували на експертні дослідження.

Долучивши до матеріалів кримінального провадження висновки експертів та зібравши достатньо інших доказів слідчі, під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, висунули фігурантам обвинувачення за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному придбанні, носінні, зберіганні, передачі та збуті вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу, вчиненому організованою групою.

Відносно всіх учасників ОЗГ обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство поліцейські завершили та матеріали скерували до суду.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews