Синодальний відділ УПЦ «Церква і культура» та Київська духовна академія і семінарія стали організаторами виставки з історичними експонатами

В рамках XIІІ щорічної студентської конференції «Студентська наука в духовній школі», що проходить в Київських духовних школах, 2 квітня 2024 року, перед початком роботи пленарного засідання в актовій залі Голосіївського монастиря (академічного корпусу) відбулось відкриття виставки приуроченої 10-літтю упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана, 1935–2014) та 100-літтю з дня народження протоієрея Петра Влодека (1924–2017).
Організаторами виставки виступили Синодальний відділ УПЦ «Церква і культура» та Київська духовна академія і семінарія.
Виставку відкрив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. На відкритті також були присутні: голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» – ігуменя Серафима (Шевчик), донька покійного протоієрея Петра Влодека – Ганна Петрівна Шаварова, гості, учасники конференції, викладачі та студенти Академії і Семінарії.

Як пише прес-служба академії, представив експонати виставки завідувач музею та академічної бібліотеки доцент Київської духовної академії архімандрит Дамаскін (Лебедь).

Після цього до присутніх звернулася співорганізатор виставки голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» – ігуменя Серафима (Шевчик). Зокрема матушка Серафима продемонструвала присутнім особисті речі Блаженнішого Митрополита Володимира та протоієрея Петра Влодека.

До експозиції увійшла частина ризниці та особисті речі Блаженнішого Митрополита Володимира, які він подарував для ЦАМу з нагоди його відродження у 2009 році. Серед них: мантія, в якій Блаженніший Митрополит Володимир в 1992 році вперше увійшов в Києво-Печерську Лавру, як Предстоятель УПЦ, перший предносний Хрест Предстоятеля, чисельні ікони, антимінси, відзнаки і нагороди, дипломи та листи, панагії Його Блаженства, копія панагії священномученика Володимира (Богоявленського) та «Тріодь пісна», яка була видана в 1664 році у Львові.

Також було представлено речі протоієрея Петра Влодека, зокрема: підручник з церковного співу, за яким викладав його батько Афанасій Влодек, його облачення, віньєтки Волинської духовної семінарії різних років, де отець Петро був студентом, а згодом викладачем.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews